Ξεκινάει την Παρασκευή 1 Ιουνίου το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης η μεγαλύτερη Γιορτή του πολιτισμού στην παραλία του Λευκού Πύργου.

Ανανεωμένο και με εντυπωσιακή συμμετοχή εκδοτικών οίκων από όλη την Ελλάδα και φορέων του πολιτισμού ανοίγει τις  ύλες του το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου από τις 1-17 Ιουνίου 2018, στην παραλία του Λευκού Πύργου από το Βασιλικό Θέατρο – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τη στάση Στρατηγείου. 

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΗ΄ Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», που ξεκινάει από τον Μάρτιο και διαρκεί έως τον Ιούνιο. Είναι ένας θεσμός που υποστηρίζει τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες).

Φέτος ο ΚΗ΄ ΠΜ είναι αφιερωμένος στον Κωστή Μοσκώφ, είκοσι χρόνια από τον θάνατό του, ενώ το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές όλων των εποχών, στον ποιητή του «Ερωτόκριτου» Βιτσέντζο Κορνάρο, στο πλαίσιο του 2018 «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης αναφέρει: «είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα σημειωθεί νέο ρεκόρ επισκεπτών κατά τη διάρκεια λειτουργίας του. Κάθε χρόνο και παρά την οικονομική κρίση εκδίδονται ενδιαφέροντα βιβλία. Αυτό αποδεικνύει ότι, το βιβλίο αντέχει στο χρόνο και έχει αγαπηθεί από τους αναγνώστες της πόλης αλλά και των επισκεπτών της. Όλα αυτά τα χρόνια οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί από γενιά σε γενιά και σε όλη την οικογένεια με το Φεστιβάλ Βιβλίου ,είναι κάτι που συνδυάζεται με την «βόλτα τους» στην όμορφη και μοναδική παραλία του Λευκού Πύργου. Μια σχέση μοναδική, λίγο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, επιλέγουν να ενημερωθούν από τους ανθρώπους των εκδοτικών οίκων για νέες κυκλοφορίες, να αγοράσουν βιβλία αλλά και να γνωρίσουν από κοντά συγγραφείς που καθημερινά θα βρίσκονται εκεί. Παράλληλα θα μπορούν να παρακολουθήσουν πάνω από 200 εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στο χώρο από νωρίς το απόγευμα και έως αργά το βράδυ. Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν τη μεγάλη γιορτή του βιβλίου και του πολιτισμού».

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο χώρο της εξέδρας (δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 150 εκδότες από όλη τη χώρα. 

Επίσης συμμετέχουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας ΦΟΔΣΑ, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και για πρώτη φορά το Πωλητήριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ.ά. 

Οι ώρες λειτουργίας: 
καθημερινά από τις 6,30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ 
τις Κυριακές και το πρωί 11.00 έως 14.00 
και το απόγευμα 18.30 – 23.00.

Βιβλίο # Πολιτισμός

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook επιλέγοντας τον σύνδεσμο • schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook