Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού θα φιλοξενήσει φέτος τον Αύγουστο στις παιδικές της κατασκηνώσεις, τουλάχιστον 60 παιδιά της Ομογένειας που ζουν σε Υποσαχάριες χώρες.

Είναι η συνέχεια της πρόσφατης πενθήμερης επίσκεψης του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ σε τέσσερεις χώρες (Τανζανία, Μαλάουι, Ζιμπάμπουε, Ζάμπια), όπου συναντήθηκε με τις εκεί δυναμικές Ελληνικής Κοινότητες, είχε διμερείς συζητήσεις με 3 Υπουργούς Εξωτερικών, έναν Αντιπρόεδρο και άλλους τοπικούς παράγοντες, όπως και επισκέψεις στις Ιεραποστολές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Αφρικής.

Μετά τη συνεργασία που είχε ο Υφυπουργός στο Γραφείο του με τον Γενικό Διευθυντή της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλη Κόκκινο, τον Αναπληρωτή του κ. Δημήτρη Πλευράκη, και στελέχη των αρμοδίων Διευθύνσεων, όπου συζητήθηκε όλο το Πρόγραμμα των καλοκαιρινών δράσεων  με νέους από την Ομογένεια, ο ΥΦΥΠΕΞ έκανε την εξής δήλωση:

«Το Πρόγραμμα των δράσεων που σχεδιάζει από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο η ΓΓΑΕ για παιδιά από την Ομογένεια, αλλά και δράσεων που εντάσσονται στις τριμερείς συνεργασίες μας με Κύπρο, Αίγυπτο, Ισραήλ και Αρμενία, είναι σχεδόν έτοιμο για την πλήρη εφαρμογή του. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μέσα σε αυτές τις δράσεις, εντάσσεται και η πρόσκληση τουλάχιστον 60 παιδιών από τις Ομογένειες των παιδιών της Υποσαχάριας και ανατολικής Αφρικής, που επισκέφθηκα πέρσι και φέτος. Είναι τα ξεχασμένα Ελληνόπουλα, στα οποία όφειλε κάποια στιγμή η Ελλάδα να δώσει την πρέπουσα σημασία.

Αρχίζουμε άμεσα να συνεργαζόμαστε με τις Ελληνικές Κοινότητες για την πρόσκληση αυτών των παιδιών, με έναν συνοδό από κάθε χώρα.

Ταυτόχρονα, επιβάλλεται να τιμήσουμε και το μεγάλο Ιεραποστολικό έργο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Αφρικής κκ Θεόδωρου. Γι αυτό ζήτησα από την ΓΓΑΕ να διερευνήσει τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν στις αποστολές από κάθε χώρα, τουλάχιστον δύο παιδιά από τις Ιεραποστολές που συντηρούν οι εκεί Μητροπόλεις του Πατριαρχείου.

Θα είναι μιά ζεστή αγκαλιά της Ελλάδας γι αυτά τα παιδάκια, στις χώρες των οποίων συνυπάρχουν και μεγαλώνουν μαζί τους  και τα παιδιά της Ελληνικής Διασποράς.

Τέλος, σε σχέση με την ομογένεια της Υποσαχάριας Αφρικής άρχισα να συζητώ με ομογενειακές οργανώσεις των άλλων ηπείρων τη δυνατότητα εκπόνησης προγραμμάτων ανταλλαγής φιλοξενίας παιδιών».

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο • schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook