Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη*

Αγαπημένο μου παιδί που απέτυχες στις Πανελλήνιες,

μη θλίβεσαι και μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Η ζωή μας χτίζεται από τις επιτυχίες, αλλά ακόμα περισσότερο από τις αποτυχίες μας. Η ζωή σου που ξεκινάει τώρα, σου φωνάζει πως αν δεν αποτύχεις ποτέ δεν έχεις ζήσει· γιατί στη ζωή δεν υπάρχει αποτυχία, υπάρχει προετοιμασία για κάτι καλύτερο. Ο τεράστιος Bill Gates μας φωνάζει πως ‘«ποτέ μου δεν αρίστευσα στο Πανεπιστήμιο, αλλά όλοι οι αριστούχοι είναι τώρα δικοί μου υπάλληλοι».

Οι Πανελλήνιες δεν είναι το τέλος της ζωής, δεν εξαρτώνται από αυτές η επιτυχία και η αξία μας. Είναι μία μάχη που μας διδάσκει πως η ζωή χρειάζεται αγώνα για να πετύχεις και πως ακόμα και όταν πέφτεις, πρέπει να πέφτεις με το κεφάλι ψηλά. Ο πραγματικά πετυχημένος άνθρωπος είναι εκείνος που έχει περάσει από το στάδιο της αποτυχίας.

Αγαπημένο μου παιδί, ποτέ δε θα ήθελα να αισθανθώ υπερήφανος μέσα από εσένα. Αγαπώ το κάθε χνάρι σου μέσα στη ζωή, είμαι υπερήφανος για εσένα και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες σου.

Η ευκαιρία θα σου χτυπήσει την πόρτα εκεί που δεν το περιμένεις. Και ας μην προέρχεται από τις Πανελλήνιες…

Μαρία Σκαμπαρδώνη*
Δημοσιογράφος
email:[email protected]

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook