Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και υπεύθυνος φορέας για την υλοποίηση στη χώρα μας της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών’ πραγματοποίησε την απονομή των σχετικών βραβείων την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 στην αίθουσα Jacqueline de Romilly του Υπουργείου Παιδείας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Εθνικής Αρχής του Προγράμματος Erasmus+, Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γενική Διεύθυνση Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν:

1. Γυμνάσιο Λουτρακίου Κορινθίας για το πρόγραμμα με τίτλο ‘Ταξιδεύοντας με το CLIL στο γαλαξία μας: Μαθήματα βασικής Αστρονομίας στο μάθημα των Αγγλικών στο Ελληνικό Γυμνάσιο: Ένα τριπολικό κοινωνιο-γλωσσολογικό μοντέλο’.
2. Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης για το πρόγραμμα με τίτλο ‘Be Innovative Kinetic European (BIKE)’. 
3. Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το πρόγραμμα με τίτλο ‘Διαδικτυακό πρόγραμμα για την Ελληνική ως ξένη/δεύτερη γλώσσα Α1 & Α2, online Greek course A1 & A2’. 
4. 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης για το πρόγραμμα με τίτλο ‘Γνωριμία με το Μινωικό Πολιτισμό. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Παλάτι της Κνωσού’. 
5. Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το πρόγραμμα με τίτλο ‘Πρόγραμμα Συνεργασίας για την Εκμάθηση της Γαλλικής Γλώσσας – «Φίλοι του Κόσμου»’.

Βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, οι παραπάνω φορείς έλαβαν τιμητική διάκριση που φέρει την υπογραφή του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κου Κώστα Γαβρόγλου, καθώς και του Ευρωπαίου Επίτροπου για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, κου Tibor Navracsics. Tο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών θα χορηγήσει δώρο υπό τη μορφή εκπαιδευτικού υλικού σε κάθε φορέα που βραβεύτηκε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΥ αποφάσισε να δοθούν έπαινοι στους παρακάτω φορείς για τη συμμετοχή τους στη Δράση: 1. Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το πρόγραμμα με τίτλο ‘Ελληνική Γλώσσα, Κοινωνία και Κουλτούρα’, 2. Νηπιαγωγείο Παραποτάμου Θεσπρωτίας, 3. Γυμνάσιο Ζαγοράς, 4. Γυμνάσιο Ανατολικού Πτολεμαΐδας, 5. Γυμνάσιο Αμφίκλειας Φθιώτιδας, 6. Γυμνάσιο Γενισέας Ξάνθης.

Οι έπαινοι απονεμήθηκαν από την Γενική Διευθύντρια Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, κα Ανθή Γώρου, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού Erasmus+/IKY, κου Φώτιου Κ. Αθανασόπουλου, την Προϊσταμένη Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κα Μάγδα Τρανταλλίδη και την κα Μαρία-Ελένη Σοφρά από το Γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Η κα Σοφρά στη συνέχεια παρουσίασε τις δράσεις και τη συμβολή της Υπηρεσίας της στον τομέα της πολυγλωσσίας. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κα Μερόπη Τζούφη και ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδας, κος Γιώργος Μοσχόβης. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Κυριάκος Αθανασίου άνοιξε και συντόνισε την εκδήλωση. Η Υφυπουργός Παιδείας απένειμε τη διάκριση ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2016’ και οι φορείς στη συνέχεια παρουσίασαν τα καινοτόμα προγράμματα διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών.

Εκπαιδευτικά νέα 

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook