Οι Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ, κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, από τη θεατρική ομάδα Μύθος, σε μετάφραση διασκευή Νίκης Τριανταφυλλίδη που είναι προσαρμοσμένη για να ανέβει με σύγχρονο τρόπο σε bar theater, σε σκηνοθεσία Ζωής Τριανταφυλλίδη, παίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με επιτυχία.

Ο Φάλσταφ, ένας ευγενής σπάταλος στα γλέντια, που δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του πια, σκαρφίζεται διάφορες  κλεψιές κι απάτες με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες. Οι Κυράδες  του Ουίνδσορ όμως που εκτός από χαρούμενες είναι και τίμιες τον βάζουν στη θέση του με σκληρό και χαρούμενο τρόπο.

Αν και δεν είναι γνωστό το πότε γράφτηκε το έργο από τον Σαίξπηρ, είναι πιθανό να παίχτηκε για πρώτη φορά το 1597, ενώ δημοσιεύτηκε σε κείμενο το 1602.

Συντελεστές

Κουστούμια Χριστίνα Μπλιθικιώτη

Τεχνικός ήχου – φώτων Ηλίας Πολίτης

Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης Φάλσταφ Στάθης Γεωργόπουλος, Σβέλτη Ζωή Τριανταφυλλίδη, κα Παίητζ Ιωάννα Προσμίτη, κα Φόρντ Δέσποινα Παντελίδου.

Διάρκεια έργου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Παράσταση Τετάρτη 23/5 στις 9μμ, στον πολυχώρο Μουσικό κουτί, Δεκελέω ν 32, Γκάζι.

Ακουλουθεί μουσική βραδιά.

Είσοδος 8 ευρώ με μπύρα ή κρασί, απαραίτητη κράτηση θέσεων στο 6993723117

Πολιτισμός Θέατρο

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο • schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook