Με αφορμή ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Πετρούπολης σχετικά με τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με συνεργάτιδα του Υπουργού, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, όπως και όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οφείλει να γνωρίζει τη διαδικασία και τις αρμοδιότητες για την ανέγερση των σχολικών κτηρίων. Δηλαδή, ότι ο Δήμος υποδεικνύει διαθέσιμο οικόπεδο, υποβάλει την τεχνική μελέτη στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στη συνέχεια ο φάκελος κατατίθεται στο Υπουργείο Υποδομών για την κατασκευή του κτηρίου.

Τη διαδικασία αυτή επισήμανε η συνεργάτιδα του Υπουργού κατά τη συνάντησή τους που είχε ως θέμα την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και σε καμία περίπτωση δεν προέτρεψε κανέναν να «διαμαρτυρηθεί» σε άλλο Υπουργείο, ούτε «μεταβίβασε ευθύνες» αλλού.

Ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών και στις αγωνίες της ελληνικής οικογένειας καλό είναι να αντιμετωπίζονται με προσοχή και σοβαρότητα από όλες τις πλευρές.

(Ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ)

Εκπαιδευτικά νέα

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook επιλέγοντας τον σύνδεσμο • schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook