Ξεκίνησε σήμερα 9/5/18 τριήμερο εκδηλώσεων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση με τίτλο «Το ΕΠΑΛ Δημιουργεί στην Κεντρική Μακεδονία», στον πολυχώρο ΝΟΗΣΙΣ που οργανώθηκε από την Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι η προβολή του νέου θεσμού της Μαθητείας στα Επαγγελματικά Λύκεια, δηλαδή της εφαρμογής του δυικού συστήματος εκπαίδευσης με παράλληλη εκπαίδευση στο σχολείο και με αμοιβή στο χώρο εργασίας. Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν έκθεση μαθητικών δημιουργιών από τους διάφορους τομείς των ΕΠΑ.Λ. και παράλληλες δράσεις μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων της περιοχής.

Την Τετάρτη 9/5/18 πραγματοποιήθηκε ημερίδα για το Θεσμό του «Μεταλυκειακού έτους – Τάξη Μαθητείας» του Υπουργείου Παιδείας. Στην ημερίδα συμμετείχαν από το Υπουργείο Παιδείας, ο Θέμης Κοτσιφάκης, Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη, ο Γιώργος Μουστάκας, Διευθυντής της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ και η Όλγα Καφετζοπούλου, Προϊσταμένη του τμήματος της Μαθητείας της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ. Εναρκτήρια ομιλία στην ημερίδα έκανε ο Παναγιώτης Ανανιάδης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Παρεμβάσεις έγιναν από τους: Εμμανουήλ Βλαχογιάννη, Α΄ Αντιπρόεδρο ΕΒΕΘ, Αγνή Παγούνη από το ΚΕΠΑ και Αντώνη Ταργκουτζίδη από το ΕΛΙΝΥΑΕ. Εμπειρίες από την υλοποίηση της μαθητείας στους χώρους εργασίας παρουσίασαν με τις παρεμβάσεις τους οι: Γεώργιος Γιοργιλάς από το Δήμο Θέρμης, Γεωργία Πουρτουλίδου από το Γεν. Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” και Ζωή Καρακίζη από το Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Θεσσαλονίκης «η Αναγέννηση» καθώς και μαθητευόμενοι στους φορείς αυτούς.

Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται με στόχο:

·Να ενημερωθούν από τα ΚΕΣΥΠ, οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειας Κεντρικής
Μακεδονίας για τις προοπτικές που προσφέρουν τα Επαγγελματικά Λύκεια.
·Να ενημερωθούν οι γονείς και οι κηδεμόνες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις
προοπτικές που προσφέρουν τα Επαγγελματικά Λύκεια.
· Να γίνει διάχυση των αποτελεσμάτων και των καλών πρακτικών του Θεσμού της Μαθητείας στην εκπαιδευτική κοινότητα.
· Να ενημερωθούν οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την δυνατότητα που τους
προσφέρουν τα Επαγγελματικά Λύκεια στη βελτίωση των επαγγελματικών τους προσόντων.
· Να ενημερωθούν οι φορείς απασχόλησης και τα Επιμελητήρια για τις δυνατότητες συνεργασίας που προσφέρει ο νέος θεσμός με τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Χορηγός των εκδηλώσεων είναι η ΕΡΤ.

Συνεχής Ενημέρωση για την Έκθεση υπάρχει στον ιστότοπο της εκδήλωσης: www.epal.kmaked.eu

Ειδήσεις για τα ΕΠΑ.Λ. 

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook