Με 34 μετάλλια από τα οποία τα 14 είναι χρυσά επιστρέφει αύριο Τετάρτη στις 23:30 το βράδυ η ελληνική αποστολή των μαθητών/τριών-αθλητών/τριών οι οποίοι συμμετείχαν στην Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα που διεξήχθη στις πόλεις Μαρακές και Καζαμπλάνκα του Μαρόκο.

Η Ελλάδα κατέκτησε την 1η θέση στα μετάλλια στην κολύμβηση  με 20 μετάλλια από τα οποία τα 7 χρυσά και τη 2η θέση στον κλασικό αθλητισμό με 13 μετάλλια από τα οποία τα 7 χρυσά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αθλητές/τριες μας διακρίθηκαν αντιμετωπίζοντας αθλητές/τριες μεγάλων αποστολών άλλων χωρών όπως της Βραζιλίας η οποία συμμετείχε με 250 μαθητές/τριες, της Κίνας με περισσότερους από 100, της Γαλλίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας κ.ά.

Στη χθεσινή τελευταία ημέρα των αγώνων η Ελληνική αποστολή συγκέντρωσε 11 μετάλλια.

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 

ΧΡΥΣΑ

Σάντας Αντώνιος στο άλμα επι κοντό

Κεσίδη Σοφία στο δίσκο

Δόση Παναγιώτα στο ύψος 

ΧΑΛΚΙΝΟ

Ποργιοπούλου Μαρίνα στα 2000 m φυσικά εμπόδια

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΧΡΥΣΑ

Ασπούγαλης Αρκάδιος-Γεώργιος 100 m πρόσθιο

Χρήστου Ιωάννης 100 m ύπτιο

ΑΡΓΥΡΟ

Εγγλεζάκης Κωνσταντίνος 200 m ελεύθερο

ΧΑΛΚΙΝΑ

Ντάνος Νικόλαος 200m πεταλούδα

Ζαμαριά Αγγελική 200 m πεταλούδα

Χατζή Μαρία 200 m μικτή ατομική

Σκυτάλη 400 m μικτή ανδρών γυναικών

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΧΑΛΚΙΝΟ

Κελεσίδης Γεώργιος στο δίζυγο

Επίσης την 6η θέση στον τελικό του εδάφους κατέκτησε η Μάγια Εβελίνα ενώ η Δερβίση Μαρία της Ρυθμικής Γυμναστικής κατέλαβε την 6η θέση στο σύνθετο ατομικό σε σύνολο 39 αθλητριών από 16 χώρες.

Οι μαθητές/τριες -αθλητές/τριες της ελληνικής αποστολής που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα του Μαρόκο 2018 επιλέχθηκαν σύμφωνα με την πρόκρισή τους στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου σχολικού έτους 2017-2018.

(Πληροφορίες και φωτο από την ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ)

# Ροή ειδήσεων # Εκπαιδευτικά νέα 

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook