Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη*

Πάντοτε σε περιπτώσεις παιδοκτονίας όπως, σε αυτό το φρικτό γεγονός που συνέβη στη Νέα Σμύρνη, επιρρίπτονται όλες οι ευθύνες στη μητέρα (της οποίας η πράξη ήταν μεμπτή και καταδικαστέα), αλλά δεν αναφέρεται σχεδόν ποτέ ο πατέρας. Και όμως, σχεδόν ποτέ δεν κατηγορείται.

Η σύλληψη ενός παιδιού αφορά έναν άνδρα και μία γυναίκα, άρα λοιπόν μερίδιο ευθύνης έχει και ο οποιοσδήποτε γίνεται Λούης και εξαφανίζεται, όταν η σύντροφός του μείνει έγκυος. Και η ευθύνη αυτού πού είναι; Πού είναι η ευθύνη και εκείνης της μητέρας που βρισκόταν σε άγνοια και δεν είχε φροντίσει να ενημερώσει την κόρη της για όλα τα θέματα που αφορούν τη σεξουαλική της υγεία; Όταν δαιμονοποιούμε το σεξ και αρνούμαστε να το εντάξουμε ως ένα μάθημα που πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία, τότε οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, η άγνοια για την αντισύλληψη και τα αφροδίσια νοσήματα, θα έχει τραγικές συνέπειες.

Οφείλουμε να διδάξουμε τα παιδιά να αγαπάνε το σώμα τους και να το προστατεύουν, οφείλουμε να ξεκολλήσουμε από στείρες ηθικολογίες και να μιλήσουμε ανοιχτά σε κάθε νέο άνθρωπο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν δεν προστατεύει τη σεξουαλική του ζωή και υγεία.

Ας ελπίσουμε, να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά, να μη φεύγει κάποιος πριν ανοίξει τα μάτια του να αντικρίσει τη ζωή…

Μαρία Σκαμπαρδώνη*
Δημοσιογράφος
email:[email protected]

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook