Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019.

Σύντομες οδηγίες πριν προβείτε στην υποβολή της αίτησης

(Διευκρίνιση) Η αίτηση που υποβάλλεται για κάθε μαθητή είναι μία (είτε για ένα Πειραματικό Σχολείο, είτε για ένα Πρότυπο σχολείο).

Στην ιστοσελίδα (https://www.iep.edu.gr/pps/) μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονική αίτηση για την εισαγωγή στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-19. Για τη συμπλήρωση της αίτησης απαιτούνται κάποια προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ΑΜΚΑ του μαθητή ή της μαθήτριας, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία είναι όλα υποχρεωτικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν ο μαθητής ή η μαθήτρια αποφοιτά από συνδεδεμένο σχολείο οποιασδήποτε βαθμίδας, χρειάζεται να υποβάλει αίτηση, προκειμένου να εγγραφεί στο συνδεδεμένο σχολείο επόμενης βαθμίδας. Σε περίπτωση που υποβληθεί αίτηση για να επιλεγεί ο μαθητής ή η μαθήτρια σε άλλο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο, αυτομάτως χάνεται η θέση που δικαιούται στο συνδεδεμένο σχολείο.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για την Α τάξη ακόμη και σε Πειραματικές ή Πρότυπες Σχολικές μονάδες οι οποίες δεν έχουν προκηρύξει κενές θέσεις, καθώς υπάρχει περίπτωση να προκύψουν κενές θέσεις αν κάποιοι μαθητές από τη συνδεδεμένη σχολική μονάδα δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο συνδεδεμένο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο της επόμενης βαθμίδας.

Τα στοιχεία των μαθητών πρέπει να συμπληρώνονται σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ταυτοπροσωπία (π.χ. «Αναστάσιος» αντί για «Τάσος»).

Για την καταχώριση της αίτησης, προτείνεται η χρήση του Firefox, Chrome ή Opera.

Αν έχετε ήδη καταχωρίσει ηλεκτρονικά την αίτησή σας, μπορείτε να εκτυπώσετε τη βεβαίωση υποβολής αίτησης κάνοντας κλικ εδώ.

Να επισημανθεί ότι μετά την ηλεκτρονική καταχώριση της αίτησης, υπάρχει δυνατότητα αλλαγής των στοιχείων που καταχωρίσατε (μέσα από την φόρμα υποβολής) με τη χρήση του κωδικού που σας δόθηκε κατά την καταχώριση της αίτησής σας και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής (14/05/2018). Ελέγξτε προσεκτικά τα στοιχεία που έχετε καταχωρίσει στην αίτησή σας πριν από την υποβολή της.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, μπορείτε να επικοινωνείτε με e-mail στη διεύθυνση [email protected] 

Για οποιαδήποτε άλλη απορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο επιλογής σας.

(Οδηγίες από την ιστοσελίδα των Π&Π Σχολείων)

Λίστα των Σχολείων μπορείτε να δείτε: εδώ

Υποβολή αίτησης στο: https://www.iep.edu.gr/pps/

Χρήσιμα έγγραφα*:

Φ.Ε.Κ. ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 

Φ.Ε.Κ. ΠΡΟΤΥΠΑ & ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ

*Στις σχετικές ενότητες της ιστοσελίδας των Πειραματικών και Προτύπων Σχολείων (https://www.iep.edu.gr/pps/) μπορείτε να βρείτε ενδεικτικά θέματα εξετάσεων.

# Ροή ειδήσεων # Εκπαιδευτικά νέα 

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο • schooltime