Σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα εξελιχθεί  η Γ’ Λυκείου, καθώς οι εγκύκλιες γνώσεις θα ολοκληρώνονται στη Β’ τάξη, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πού βρίσκονται οι προτάσεις του Υπουργείου για το Λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα και αν η υλοποίησή τους ξεκινά με το νέο σχολικό έτος.

«Τον Ιούνιο του 2020 η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου. Οι εγκύκλιες γνώσεις θα ολοκληρώνονται στη Β’ Λυκείου και η Γ’ Λυκείου θα είναι ένα είδος προπαρασκευαστικού έτους. Παράλληλα θα αρχίσουμε σε ορισμένα τμήματα να καταργούμε τον κλειστό αριθμό εισακτέων και αρχίσαμε ήδη να ιδρύουμε νέα τμήματα. Η ίδρυση επίσης  των διετών Προγραμμάτων Σπουδών που θα παρέχουν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα οδηγήσει πολλούς νέους να εγγραφούν στα Επαγγελματικά Λύκεια ώστε χωρίς εξετάσεις να εισάγονται σε αυτά τα Προγράμματα. Θα διατηρήσουμε για ένα διάστημα το καθεστώς με τις Ιατρικές τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία. Θέλω εδώ να σημειώσω ότι οι παθογένειες του ισχύοντος συστήματος έχουν οδηγήσει γενεές νέων σε σχολές που δεν ήταν στις πρώτες προτιμήσεις τους με αποτέλεσμα να έχουν ακολουθήσει σπουδές μη συμβατές με τις πραγματικές επιθυμίες τους. Αυτό βλάπτει πολλαπλά και πολύμορφα την κοινωνία μας. Αποτυπώνεται σε όλους τους δείκτες ακόμη και στα συμπεράσματα της έκθεσης του ΟΟΣΑ που για πρώτη φορά βλέπει ότι οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης δίνουν ένα τέλος σε αυτή την παθογένεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Πανελλαδικές 2018 # Πανελλαδικές Εξετάσεις

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο  schooltime