Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου “De Bach Au Jazz”, που διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο “Association Nathalie” με έδρα το Παρίσι και πραγματοποιήθηκε φέτος υπό την αιγίδα του Ωδείου Αθηνών.

Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στην νεοανακαινισθείσα αίθουσα συναυλιών «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών.

Οι συμμετοχές ήταν πολυάριθμες με 128 εγγεγραμμένους υποψήφιους, πρωτοφανής αριθμός για την τρέχουσα διεθνή μουσική πραγματικότητα, με διαγωνιζόμενους από 18 χώρες – Ευρώπη, Ρωσία, Ασία, Αμερική – και με πολλούς αξιόλογους πιανίστες σε όλες τις βαθμίδες / κατηγορίες, από 6 μέχρι 29 χρονών.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από καταξιωμένους καλλιτέχνες διεθνούς κύρους, απένειμε πλήθος βραβείων, χρηματικών (9.000 €) και μη (οργάνωση συναυλιών, ρεσιτάλ, συμμετοχή σε μουσική ακαδημία κλπ.). Σημειωτέον πως το πρώτο βραβείο της ανώτερης ομάδας (22 – 30 ετών) απονεμήθηκε στον ιδιαίτερα ταλαντούχο Έλληνα πιανίστα Γρηγόρη Ιωάννου.

Οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την ποικιλία των διαφορετικών σχολών εκπαίδευσης και των τεχνοτροπιών που εκπροσωπήθηκαν από εξαιρετικά νέα ταλέντα απ’ όλο τον κόσμο, εμπλουτίζοντας την εμπειρία τους και διευρύνοντας τον ορίζοντα μουσικής αντίληψής τους.

Ο πίνακας των βραβευθέντων

Οργάνωση: “AssociationNathalie”, Παρίσι
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λίλια Μπογιατζίεβα
Ιστοσελίδα συλλόγου: http://association-nathalie.com
Ιστοσελίδα διαγωνισμού: http://concours-debachaujazz.com
Επικοινωνία: debachaujazz@gmail.com

Μουσική Πολιτισμός 

♦ Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο  schooltime