Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου με επιστολή του προς τον προεδρεύοντα της Συνόδου των Πρυτάνεων των ΤΕΙ -που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει αύριο τις εργασίες της- ενημερώνει τα μέλη της Συνόδου ότι δεν θα παραστεί τόσο ο ίδιος όσο και κανένας εκπρόσωπος του Υπουργείου.επιστολι

Ο κ. Γαβρόγλου στην επιστολή του εξηγεί αναλυτικά τον λόγο της απουσίας του, επισημαίνοντας ότι οφείλεται στην επιλογή του προεδρείου της Συνόδου να θέσει ως μοναδικό στις συζητήσεις το θέμα: «Ενιαίος χώρος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Προϋποθέσεις, διαδικασίες και όροι για την συνένωση των Ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα. Το μέλλον του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης εκπαίδευσης».

Στην επιστολή ο κ. Γαβρόγλου σημειώνει: «Το θέμα στο οποίο μας καλείτε να τοποθετηθούμε, έχει αφενός εξαντλητικά πολλάκις συζητηθεί μεταξύ μας εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο και αφετέρου έχει προχωρήσει η υλοποίησή του. Είναι απορίας άξιο σε τι αποσκοπεί μια νέα συζήτηση από μηδενική βάση όταν όλοι έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση μετά από μία κατάσταση στασιμότητας δεκαετιών».

Επιπλέον, αναφέρει ότι με βάση τις συζητήσεις που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα για το συγκεκριμένο θέμα, έχει ήδη ιδρυθεί και προχωράνε οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έχουν ήδη συσταθεί επιτροπές σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες (Ιόνια, Θεσσαλία και Στερεά, Πελοπόννησο, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Ελλάδα) οι οποίες συζητούν δημιουργικά και ορισμένες έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις συνεργειών ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και έχουν συγκροτηθεί επιτροπές για επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Επίσης, εντός των ημερών δημοσιοποιείται το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου, έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η Υπουργική απόφαση με τα κριτήρια για τη δυνατότητα παροχής διδακτορικών από Τμήματα των ΤΕΙ, που αποτελεί ένα από τα πάγια αιτήματα των Ιδρυμάτων, και έχουν ήδη διατεθεί από τα τέλη Δεκεμβρίου πόροι από τον Τακτικό Προϋπολογισμό για την ενίσχυση όσων ΑΕΙ προβαίνουν σε συνέργειες.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δήλωσε: «Εδώ και 8 μήνες, έχουν συσταθεί επιτροπές ανάμεσα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που επιθυμούν να διερευνήσουν τις συνέργειες μεταξύ τους ή ακόμη και συγχωνεύσεις τμημάτων τους. Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί αφού τα ίδια τα Ιδρύματα έχουν εκδηλώσει αυτή την πρόθεση. Έχω τονίσει με κάθε ευκαιρία ότι ο στόχος του Υπουργείου είναι να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση ανάμεσα στα δύο μέρη πριν προχωρήσει σε οποιεσδήποτε ρυθμίσεις. Είναι αυτονόητο, λοιπόν, ότι όποιοι δεν θέλουν να εμπλακούν στην αναζήτηση νέων δυνατοτήτων συνέργειας ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, μπορούν πάντοτε να συνεχίσουν να ακολουθούν την μέχρι τώρα πορεία τους.

# Ροή ειδήσεων # Εκπαιδευτικά νέα 

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο • schooltime