Η Academic Cooperation Association (ACA) είναι ένα διεθνές δίκτυο με μέλη πλήθος εθνικών φορέων μεταξύ αυτών το ΙΚΥ και προωθεί τη συνεργασία αυτών των φορέων με σκοπό να προάγονται σημαντικά ζητήματα στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η ACA από κοινού με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών διοργανώνουν Διεθνές Σεμινάριο στις 27 Απριλίου 2018 στην Αθήνα, με θέμα ‘Διεθνοποίηση και Ακαδημαϊκή Ελευθερία’.

Ομιλητές στο Σεμινάριο είναι διακεκριμένες προσωπικότητες από τον ελληνικό και διεθνή ακαδημαϊκό και ερευνητικό χώρο, που θα αναδείξουν και αναλύσουν τις πτυχές της διεθνοποίησης και της ακαδημαϊκής ελευθερίας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο όπως: ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. o Sijbolt Noorda, επικεφαλής του Magna Charta Observatory. ο Ulrich Grothus, Πρόεδρος της ACA και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της DAAD. ο Allan Goodman, Διευθύνων Σύμβουλος του Institute for International Education των ΗΠΑ και διακεκριμένοι Καθηγητές όπως ο Κώστας Δουζίνας– Birkbeck, University of London και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Birkbeck για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και η Marijk van der Wende– Utrecht University.

Ο ακριβής τόπος διεξαγωγής του Σεμιναρίου, το πρόγραμμα και ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος για τις εγγραφές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ στο προσεχές διάστημα.  

(Ανακοίνωση του ΙΚΥ)

Συνέδρια – Ημερίδες # Εκπαιδευτικά νέα

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο  schooltime