«Τον Οκτώβριο του 2018 θα ανακοινωθούν επίσημα ο αριθμός των μονίμων διορισμών και το σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1 ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κ. Γαβρόγλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ένα ζήτημα εξαιρετικά σοβαρό και πολυσύνθετο, που προϋποθέτει συμφωνία με τους θεσμούς.

Σχετικά με το σύστημα των προσλήψεων, αναφέρθηκε σε μια ισορροπία δύσκολη που θα πρέπει να εξασφαλιστεί με συναίνεση, διευκρινίζοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις από τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών· σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να ληφθεί υπόψη η προϋπηρεσία που έχει ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, αφού κάποιοι εκπαιδευτικοί υπηρετούν ως αναπληρωτές για 10 ή και περισσότερα χρόνια, και ταυτόχρονα να υπάρξει μέριμνα για το πώς νέοι εκπαιδευτικοί θα μπουν στην Εκπαίδευση. 

Γιώργος Σκάθαρος*

# Προσλήψεις εκπαιδευτικών # Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί 

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime