Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά οργανώνει ένα πλήρες πρόγραμμα στήριξης των νέων δημιουργών στην περίοδο της προετοιμασίας τους και της παρουσίασης της δουλειάς τους στο κοινό. Συνεχίζει, για δεύτερη χρονιά φέτος, την επιτυχημένη πλατφόρμα ενίσχυσης νέων δημιουργών «Ανοιχτές Πόρτες. Από την πρόβα στη σκηνή», δίνοντας ώθηση και στήριξη στη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία. Με την πρωτοβουλία αυτή του ΥΠΠΟΑ, το Μέγαρο ανοίγει  δωρεάν τους χώρους του για πρόβες σε καλλιτεχνικά σχήματα στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας, κατά το διάστημα Απρίλιος – Ιούλιος 2018 (Διάρκεια προβών Θέατρο-Χορός  2 μήνες,  Μουσική 1 μήνας).  Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα στεγάσει  τις δουλειές των νέων δημιουργών, το Φθινόπωρο του 2018.

Κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους 43 νέα καλλιτεχνικά σχήματα (18 Θεατρικά σχήματα, 21 σχήματα χορού και 5 μουσικά σύνολα) στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους είχαν την δυνατότητα να ερευνήσουν και να ολοκληρώσουν την προετοιμασία των παραστάσεων τους, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2017, στους χώρους  του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στη συνέχεια οι  14 από αυτές τις ομάδες -όλες όσες δήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής-  παρουσίασαν την δουλειά τους στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Την επιλογή ανάμεσα στα υποψήφια καλλιτεχνικά σχήματα θα πραγματοποιήσει με καλλιτεχνικά κριτήρια ομάδα εργασίας ειδικών η οποία απαρτίζεται από τους:

Μουσική: Θανάσης Αποστολόπουλος, Μίλτος Λογιάδης, Δημήτρης Μαραγκόπουλος

Θέατρο: Νίκος Διαμαντής, Στεφανία Γουλιώτη, Μαριάννα Κάλμπαρη.

Χορός: Μαριάννα Καβαλιεράτου, Φρόσω Τρούσα.

Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας είναι ο Μίλτος Λογιάδης, ενώ συντονιστικό ρόλο εκ μέρους του ΥΠΠΟΑ  έχει ο Βαγγέλης Παπαδάκης.

Βασικό κριτήριο στην επιλογή των σχημάτων είναι  να βρίσκονται στο ξεκίνημα της καλλιτεχνικής τους πορείας και να μην χρηματοδοτούνται από άλλον καλλιτεχνικό φορέα (ιδιωτικό ή δημόσιο) για την συγκεκριμένη πρόταση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους με αίτημά τους προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και να συμπληρώσουν την συνημμένη αίτηση με αποστολή στo email: [email protected] .

Έναρξη υποβολής αιτήσεων 7 Μαρτίου 2018. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήματος για τα σχήματα που επιθυμούν να κάνουν πρόβες τον Απρίλιο- Μάιο 2018 είναι η 22η Μαρτίου 2018 ενώ για όσους επιθυμούν να κάνουν τις πρόβες τους το διάστημα Ιούνιο – Ιούλιο, η  30η Απριλίου 2018.

Για διευκρινίσεις, τηλέφωνα:

210 8201737 Ευανθία Αγγελάκη,

213 1322627 Βαγγέλης Παπαδάκης.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις στην ενότητα # Πολιτισμός 

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο  schooltime