Με την παρουσία των τοπικών αρχών, συλλόγων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων  Βριλησσίων, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των παρουσιάσεων των δύο ομάδων του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων στον Διεθνή Διαγωνισμό F1 in Schools στο πλαίσιο του οποίου καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να τρέξουν ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο μινιατούρα από πολυαιθάνιο, συναγωνιζόμενοι γυμνάσια και λύκεια από όλη την Ευρώπη.  Σκοπός της συμμετοχής είναι να μάθουν την έννοια του επιχειρείν, μέσα από τη συνεργασία,  να αποκτήσουν γνώσεις αλλά και δεξιότητες σχετικά με τη δημιουργία, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα…

Οι δυο ομάδες έχουν πάρει θέση στην εκκίνηση των προκριματικών που θα γίνουν στο Κέντρο Καινοτομίας στο Εμπορικό Κέντρο THE MALL ATHENS το Σάββατο 17/03/2018

O Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξ. Μανιατογιάννης, συγχαίροντας τους μαθητές και των δύο ομάδων, τόνισε ότι είναι μια εξαιρετικά οργανωμένη προσπάθεια του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων, με μια προσπάθεια που αναδεικνύει το όραμα και τη φιλοσοφία των νέων της πόλης, που με την αμέριστη υποστήριξη της Διεύθυνσης αλλά και των υπευθύνων καθηγητών σε κάθε βήμα και πρωτοβουλία, εμπνέουν και καθοδηγούν τη νέα γενιά.

Το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων στον Διεθνή Διαγωνισμό F1 in Schools
Είναι μια προσπάθεια  που τιμά την πόλη μας και αποδεικνύει ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε οι νέοι μας έχουν όραμα, στόχους, αφοσίωση και επιμονή. Ο Δήμος μας, τόνισε,  είναι σταθερός αρωγός στην προσπάθειά τους και η  δική μας ευθύνη είναι να τους δώσουμε όλα τα εφόδια και τις δυνατότητες να αξιοποιήσουν αυτή τη δημιουργικότητά τους στη χώρα μας. Σήμερα μας έδωσαν ένα «μικρό μάθημα ελληνικής οικονομίας» και προσκλήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 14/3/2018 για μια σύντομη παρουσίαση – ενημέρωση.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Εθελοντισμού κ. Σοφία Χατζάρα συνεχάρη και εκείνη από την πλευρά της τη συντονισμένη προσπάθεια της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Καθηγητών του Σχολείου για τα μέχρι σήμερα πολυδιάστατα επιτεύγματά τους, και συμπλήρωσε ότι οι συγκεκριμένες προσπάθειες των παιδιών είναι ο καλύτερη απάντηση στον εορτασμό του σχολικού έτους 2017 – 2018 ως έτος οδικής Ασφάλειας, όπως αυτό ανακηρύχθηκε συμβολικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Μετά την επιτυχία στο Ecomobility με στόχο τον εντοπισμό των προβλημάτων  μετακίνησης στο Δήμο και την πρόταση λύσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ανοίγει ο δρόμος σε νέες δράσεις όπως  το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ3 ACT με θέμα την προώθηση των θεμελιωδών αξιών μέσω της εκπαίδευσης και κατάρτισης που αφορούν την πολυμορφία στο μαθησιακό περιβάλλον.

‘Όπως μας είπε χαρακτηριστικά η Διευθύντρια του Γυμνασίου κα Ευαγγελία Σύρμα, οι δημιουργικές- συλλογικές δραστηριότητες μέσα από καινοτομικές παιδαγωγικές μεθόδους, προσφέρουν στους μαθητές τη δυνατότητα μιας ορθής ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης.Η συμμετοχή των μαθητών σε προγράμματα αποτελεί βασικό κριτήριο ενεργητικής επαφής και επικοινωνίας  με την τέχνη, την επιστήμη, την τεχνολογία  και  τον πολιτισμό. Στόχος του σχολείου, σύμφωνα με τη διευθύντρια,  είναι η προαγωγή της  γνώσης  και μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. Όπως μας εξήγησε, αυτό επιτυγχάνεται  από τη συμμετοχή των μαθητών σε μια σειρά καινοτόμων προγραμμάτων και δράσεων, περιβαλλοντικών, πολιτιστικών, αγωγής υγείας κ.ά. (http://1gym-vriliss.att.sch.gr/joomla25/files/20180204b___-00_1_2.pdf ).  Για το λόγο αυτό και συμμετέχει στην τρέχουσα σχολική χρονιά και στο πρόγραμμα ERASMUS+ ”ΑCT – ACTive citizenship projects to enhance pupils’ social and civil competences” που έχει ως στόχο τη βελτίωση των πολιτικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών, προκειμένου να γίνουν οι αυριανοί ενεργοί  πολίτες θετικοί την ανεκτικότητα. Επιπρόσθετα, στις αρχές της χρονιάς το σχολειό μας βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του το σχολείο στο πλαίσιο των εκστρατειών Ecomobility και FreeMobility για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη μας.

Οι δυο ομάδες έχουν πάρει θέση στην εκκίνηση των προκριματικών
Ο εμπνευστής και υπεύθυνος καθηγητής κος Τάκης Αγγελόπουλος και οι κυρίες Α.Αναστασάτου και Ε. Μήλιου τόνισαν ότι η συμμετοχή των δύο ομάδων έχει ως στόχο τη δημιουργική ψυχαγωγία τους  σε πρώτη φάση, και εν συνεχεία την καλλιέργεια των ταλέντων, των φυσικών κλίσεων και δεξιοτήτων των μαθητών, και τέλος την κοινωνικοποίησή τους και την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας και του συναγωνισμού.

Οι μαθητές δήλωσαν εθελοντικά συμμετοχή στην αρχή της σχολικής χρονιάς και σήμερα  έχουν στόχο τη καλύτερη δυνατή θέση στο διαγωνισμό. Κι αυτό δεν είναι ακατόρθωτο, αφού τους τελευταίους μήνες, παρέλαβαν το kit και τον εκτυπωτή και έστησαν κομμάτι – κομμάτι το μονοθέσιο, το συναρμολόγησαν, το έβαψαν και έχουν κάνει άπειρες ώρες δοκιμών σε ειδική πίστα για να καταφέρουν να πετύχουν τον καλύτερο χρόνο. Αν και πολλές φορές δυσκολεύτηκαν, εντούτοις δεν τα παράτησαν,  πείσμωσαν – προσπάθησαν παραπάνω και ξεπέρασαν τις δυσκολίες. Τώρα, δηλώνουν έτοιμοι και ενθουσιασμένοι να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων  έχει κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα, να έχει όραμα και στόχους. Συγχαίρουμε όλους για την άοκνη και εκτός σχολικού προγράμματος προσπάθεια και συμμετοχή τους στην εν λόγω διοργάνωση και ελπίζουμε στην πρόκριση στους προκριματικούς.

• Χρήσιμα εκπαιδευτικά • Εκπαιδευτικά νέα

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο  schooltime