Η νέα Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη, είναι παιδίατρος-παιδονευρολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας στο Τμήμα Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Γεννήθηκε στα Γιάννενα και αποφοίτησε το 1976 από το Γυμνάσιο Τρικάλων. Από το 1985 κατοικεί μόνιμα στα Γιάννενα. Είναι παντρεμένη με τον Ευάγγελο Μακάριο, οικονομολόγο που εργάζεται στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχεύτεσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ) και έχουν δυο κόρες.

Η Μερόπη Τζούφη αποφοίτησε το 1982 από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ενώ στο πλαίσιο των φοιτητικών ανταλλαγών είχε μεταβεί για κλινική άσκηση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ann Arbor, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Εργάστηκε ως αγροτικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας (1983-1985) και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην παιδιατρική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (1985-1989), στο οποίο εργάσθηκε κατόπιν ως Επιμελήτρια του ΕΣΥ (1990-2002). Στη συνέχεια, μετέβη για μετεκπαίδευση στην Αγγλία, στο αντικείμενο της Παιδιατρικής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Εξελέγη λέκτορας Παιδιατρικής (2002) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στον Τομέα Υγείας του Παιδιού της Ιατρικής Σχολής και στη συνέχεια επίκουρη Καθηγήτρια (2006-2012).  Αργότερα, μετά τη συμπληρωματική μετεκπαίδευσή της στη Βρετανία, εργάστηκε από το 2012 ως αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ως υπεύθυνη της Παιδονευρολογικής Μονάδας, του Ειδικού Εξωτερικού Ιατρείου, καθώς και του Εργαστηρίου Νευροφυσιολογίας για παιδιά, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, ενώ διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Παιδονευρολογικής Εταιρίας (για τρεις διετίες, έως το 2013). Επίσης είναι επιστημονική σύμβουλος του Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, για τη βελτίωση της φροντίδας, την επέκταση της λειτουργίας της και της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών για παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες ή αναπηρίες (εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση, νευρομυϊκά και νευροεκφυλιστικά νοσήματα, αυτισμό, ΔΕΠΥ, κ.α.).

Η Μερόπη Τζούφη κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων ήταν μέλος της ΚΝΕ (1976-1983) και αργότερα του ΚΚΕ (1983-1985). Στη συνέχεια υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, ενώ το 2013 υπήρξε εκλεγμένη σύνεδρος στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, υπήρξε εκλεγμένο μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ (2013-2014), καθώς και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ιωαννίνων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, με το συνδυασμό Γιάννενα – Πολίτες για την Ανατροπή, με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση.  Διετέλεσε ακόμη μέλος επιστημονικών (ιατρικών) συλλόγων.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων[4] με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

(Με πληροφορίες από τη wikipedia)

• Ροή ειδήσεων • Εκπαιδευτικά νέα

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο  schooltime