Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα  «ΦΥΛΟ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ), το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ). 

 Η Ημερίδα απευθυνόταν στα στελέχη της εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη της πολυεπίπεδης συναρμογής του φύλου στην εκπαιδευτική πράξη και η αναγκαιότητα εισαγωγής του στην εκπαίδευση ως βασικό ερμηνευτικό εργαλείο προώθησης της έμφυλης ισότητας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

To κοινό που συμμετείχε ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο και με έντονο ενδιαφέρον για το αντικείμενο της ημερίδας και τέλος οι εισηγήσεις και οι καλές πρακτικές που παρουσιάστηκαν διέθεταν σημαντικά υψηλό επίπεδο.

Εκ μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας συμμετείχαν με εισηγήσεις τους οι κυρίες: Σάσα Λαδά, ομότιμη καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ),  Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε) του Α.Π.Θ και Ρούλα Τσοκαλίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.

Καλές Πρακτικές παρουσιάστηκαν από τους κ.κ : Χάρη Παπαδόπουλο, σχολικό σύμβουλο, τις/τον εκπαιδευτικούς/ό  Εύη Κουτρουμπάκη, Ελένη Μούζουρα, Ευθύμιο Μαυρογεωργιάδη και τις μαθήτριες Νεφέλη Πρατσινάκη και Κωνσταντίνα Φλώρου.

Από την πλευρά των διοργανωτών συμμετείχαν οι κ.κ: Χαραμής Παύλος, Αντιπρόεδρος ΙΕΠ, Εύα Σπαθάρα, στέλεχος ΓΓΙΦ και Αθηνά Δάντη, Ειδική Σύμβουλος ΙΕΠ .

Υπενθυμίζεται ότι όμοια Ημερίδα είχε πραγματοποιηθεί στις 02.12.2017 στην Αθήνα και συγκεκριμένα  στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του ΥΠΠΕΘ.

• Ειδήσεις για τον Εκπαιδευτικό • Εκπαιδευτικά νέα

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο  schooltime