ΔΟΕ: Ψήφισμα συμπαράστασης στο συνάδελφο Μελισσόπουλο

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει τη στήριξή του στον συνάδελφο μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ξάνθης Σάββα Μελισσόπουλο, ο οποίος αναίτια και άδικα παραπέμπεται σε δίκη για ένα καθαρά υπηρεσιακό ζήτημα που διαχειρίστηκε  τον Νοέμβριο του 2012,  κατά την άσκηση των Υπηρεσιακών του καθηκόντων ως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Ο συνάδελφος Μελισσόπουλος με αίσθημα ευθύνης ανάλογο της θέσης του, προέβη σε μια επιβεβλημένη υπηρεσιακή και παιδαγωγική πράξη, η οποία υπαγορευόταν τόσο από το αίσθημα του καθήκοντος για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου συμφέροντος, όσο και από το Συνταγματικό δικαίωμα των μαθητών στην Εκπαίδευση, εγκρίνοντας τις κατ ΄ εξαίρεση εγγραφές, στο πλαίσιο του νόμου, 20 μουσουλμάνων μαθητών της περιοχής Εχίνου στο  Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο, ενέργεια η οποία έτυχε και της στήριξης των εκπαιδευτικών, μέσω του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ξάνθης.

Συμπαραστεκόμαστε στο δικαστικό αγώνα που δίνει ο συνάδελφός μας και περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να αναγνωρίσει την υπεύθυνη και παιδαγωγική στάση του, προχωρώντας στην πλήρη αθώωσή του.

Για το Δ. Σ. ο Πρόεδρος, Κικινής Θανάσης και ο Γραμματέας, Τρούλης Γιώργος

• Ειδήσεις για τον Εκπαιδευτικό • Εκπαιδευτικά νέα

Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο  schooltime