Επιστολή της ΔΟΕ προς Υπουργείο Εσωτερικών για συνάντηση σχετικά με την Προσχολική Αγωγή

Θέμα: Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για το  θέμα της Προσχολικής Αγωγής την Παρασκευή 23/2/2018

Κύριε Υπουργέ,

Με δυσάρεστη έκπληξη διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά (δεύτερη τους τελευταίους μήνες)  ότι φαίνεται να υπάρχει πρόθεση αποκλεισμού του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών, από συνάντηση φορέων με θέμα τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Η Ομοσπονδία μας, κατεξοχήν αρμόδιος συνδικαλιστικός φορέας για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν έχει λάβει την παραμικρή ειδοποίηση για συμμετοχή στη συνάντηση που, σύμφωνα με  δελτίο τύπου της Κ.Ε.Δ.Ε., πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/2/2017 και ώρα 10.30 π. μ. στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή της Κ.Ε.Δ.Ε., της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ.  και των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οποιαδήποτε συζήτηση φορέων σχετικά με την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη Δ.Ο.Ε., ιδιαίτερα όταν αυτή πραγματοποιείται μέσα σε κλίμα άσκησης έντονης πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας ώστε να αποσύρει από το σχέδιο νόμου για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το άρθρο 33 που αφορά τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής κα εκπαίδευσης  στο δημόσιο νηπιαγωγείο.

Αναμένουμε την απάντησή σας η οποία ελπίζουμε ότι δεν θα επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας.

Για το Δ. Σ. ο Πρόεδρος, Κικινής Θανάσης και ο Γραμματέας, Τρούλης Γιώργος

• Ειδήσεις για τον Εκπαιδευτικό • Εκπαιδευτικά νέα

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο  schooltime