Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων ενημερώνει για την έναρξη του έργου «Οργάνωση μόνιμης έκθεσης νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων και εξοπλισμός αποθηκών» (προϋπολογισμού 3.300.000,00€ και με κωδικό Ο.Π.Σ. 5007851)​, το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» της Περιφέρειας Κρήτης, με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020 (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να υλοποιηθούν όλες οι εργασίες που απαιτούνται, με στόχο να λειτουργήσει η μόνιμη έκθεση των σημαντικών συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων (Α.Μ.Χ.) στο νέο κτήριο στη Χαλέπα Χανίων τον Απρίλιο του 2021.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες θα γίνουν δύο διεθνείς διαγωνισμοί και ένας τακτικός, μέσω των οποίων αναμένεται να εξοπλιστούν οι αποθήκες με σύγχρονα συστήματα αποθήκευσης, να γίνει η προμήθεια των νέων προθηκών, αναπαραστάσεις μνημείων και η μεταφορά των αρχαιοτήτων από το παλαιό Μουσείο (Άγιος Φραγκίσκος) στο νέο κτήριο. Επιπλέον, θα συντηρηθούν τα νέα εκθέματα και θα γίνει η παραγωγή του πληροφοριακού υλικού που θα τα συνοδεύει.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χ​ανίων, ως σύγχρονη πολιτιστική υποδομή και πόλος τουριστικής έλξης, θα ενισχύσει σημαντικά την περιοχή εμβέλειάς του, ενώ θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα επηρεάσει θετικά την επισκεψιμότητα ολόκληρης της Περιφέρειας Κρήτης.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις στην ενότητα  Πολιτισμός 

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime