Οι Εκδόσεις Πατάκη-Patakis Publishers και η ActionAid Hellas προσκαλούν εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων στο βιωματικό εργαστήρι «Ενεργός πολίτης μέσα και έξω από την τάξη».

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα διερευνηθούν οι συνθήκες που κάνουν πλέον επιτακτικότερη την ανάγκη για την καλλιέργεια της ενεργού πολιτειότητας και θα παρουσιαστούν εργαλεία για την εισαγωγή της έννοιας του ενεργού πολίτη του κόσμου στη σχολική τάξη. Παράλληλα θα εφαρμοστούν παραδείγματα του βιβλίου που ακολουθούν τη «μαθητοκεντρική» μεθοδολογία.

Το εργαστήριο θα λάβει χώρα το Σάββατο 3/2, 11.00-14.00 στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65 – Αθήνα).

Απαραίτητη η κράτηση θέσης: 210 3650024,71 – [email protected]

Α΄ μέρος: Θεωρητικές προσεγγίσεις

Γιώργος Μόσχος Giorgos Moschos
Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Μαρία Δημοπούλου
Υπεύθυνη Περιβ/κής Εκπ/σης Α΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών
Έλενα Καραγιάννη Elena Karagianni
Εικαστικός, Εκπαιδευτικός Εικαστικής Αγωγής,
Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων δομής Σχιστού

Β΄ μέρος: Βιωματικό εργαστήρι

Δέσποινα Καρδογέρου, Δήμητρα Ντιρογιάννη και Μαρίζα Τσαχάλη, Εκπαιδευτική ομάδα της ActionAid και συγγραφείς του βιβλίου «Ενεργός Πολίτης μέσα και έξω από την τάξη».

Το βιβλίο «Ενεργός πολίτης μέσα και έξω από την τάξη», ένας οδηγός έμπνευσης και δράσης για την εκπαιδευτική κοινότητα» είναι ένα βιβλίο δραστηριοτήτων αλλά όχι μόνο! Το βιβλίο ακολουθεί το χωρισμό του χρόνου σε 12 μήνες. Κάθε μήνας έχει μια διαφορετική θεματική, εμπνευσμένη από παγκόσμιες ημέρες και γεγονότα που τάραξαν, έστω και για λίγο, τα νερά της παγκόσμιας ιστορίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε στο: http://education.actionaid.gr/dunamikoi-ekpaideutikoi/vivlio-energos-politis/

• Ειδήσεις για τον Εκπαιδευτικό • Εκπαιδευτικά νέα

Βρείτε επιλεγμένα άρθρα και εκπαιδευτικό υλικό στις ομάδες μας

 schooltime – Εκπαιδευτικό υλικό • Φιλολογικές Σελίδες  • Εκπαιδευτικές σελίδες

♦ Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο  schooltime

ActionAid - Βιωματικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς