Το περιοδικό Φιλοσοφεῖν: ἐπιστήμη, εὔνοια, παρρησία και ο Σύλλογος Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «σὺν Ἀθηνᾷ» διοργανώνoυν Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Φιλοσοφίας (το 3ο πολιτικής φιλοσοφίας του συλλόγου) στις 27-29 Απριλίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, με γενικό θέμα Τι είναι Πολιτική Φιλοσοφία; πολιτική θεωρία & πράξη.

Το συνέδριο αποβλέπει: (α) να δημιουργήσει ευκαιρία ενημέρωσης για τον πολιτικό στοχασμό σε συνδυασμό με το πολιτικό έργο, όπως εκπροσωπούνται στον αρχαιοελληνικό και ρωμαϊκό κόσμο, (β) να δημιουργήσει γέφυρες και να ενισχύσει την επικοινωνία μεταξύ πολιτικής φιλοσοφίας/θεωρίας με την εφαρμοσμένη πολιτική στην Ελλάδα σήμερα. Προσκαλούνται ενδιαφερόμενοι από όλες τις συναφείς περιοχές να υποβάλουν περίληψη (μέχρι 22 Φεβρουαρίου 2018), που να αφορά ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα θεματικά πεδία:

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ
* Πολιτική θεωρία και πολιτικός βίος στους φιλοσόφους
* Κλασική, νεότερη και σύγχρονη πολιτική θεωρία
* Ο λόγος ως πράξη: γλωσσικές πράξεις και εφαρμοσμένη πολιτική
* Πολιτική τέχνη και ρητορική
* Πολιτική φιλοσοφία και Θεολογία
* Πολιτική και πάθη
* Πολιτική και φύλο
* Διδακτική της πολιτικής τέχνης
* Θέματα πολιτικής και κοινωνικής ανθρωπολογίας

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όσες/οι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο συνέδριο με προφορική ανακοίνωση θα πρέπει να υποβάλουν τις περιλήψεις τους μέχρι τις 26/2/2018 σε ηλεκτρονική μορφή, σε δύο μορφές (επώνυμη και ανώνυμη), στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και philosophein@ymail.com (και στις δύο διευθύνσεις). Η ενημέρωση σχετικά με την αποδοχή των περιλήψεων θα γίνει μέχρι τις 30/3/2018. Τα κείμενα των περιλήψεων πρέπει να έχουν έκταση 500 λέξεις (χωρίς την ενδεχόμενη βιβλιογραφία) και να αποσταλούν σε μορφή word ή pdf στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση. Το ανώνυμο αρχείο δεν πρέπει να περιέχει αυτοαναφορές στο κείμενο ή τη βιβλιογραφία. Για τις προφορικές ανακοινώσεις που θα γίνουν αποδεκτές θα διατεθούν 15 λεπτά παρουσίασης. Κάθε σύνεδρος έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει μόνο με μία ανακοίνωση (ατομική ή ομαδική).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 

Η συμμετοχή για λήψη βεβαίωσης και συνεδριακού υλικού είναι 20 € και ειδικά για φοιτητές/τριες (σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο), για πολυτέκνους, ανέργους (κάρτα ανεργίας) στα 15 €.  Η προεγγραφή στο συνέδριο έχει μειωμένο κόστος (γενική συμμετοχή: 10 €), η προθεσμία είναι μέχρι 14 Απριλίου 2018. Η καταβολή του ποσού μπορεί να γίνει: (α)είτε με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «σὺν Ἀθηνᾷ» (Τράπεζα Πειραιώς, Αριθμός λογαριασμού 5245-060227-986), (β) είτε μέσω PayPal (πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συλλόγου, αγγλόγλωσση εκδοχή: sinathena.wordpress.com). Η απλή παρακολούθηση όλου του συνεδρίου, χωρίς λήψη βεβαίωσης, είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Παναγιώτης Δόικος, Αν. Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ηλίας ΒαβούραςΔιδάκτωρ Φιλοσοφίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Διδάκτωρ Θεολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μαρία Παπανίκου, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Greenwich

Σωτηρία Τριαντάρη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

Κατερίνα ΧατζοπούλουΔιδάκτωρ Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Chicago

Περισσότερες πληροφορίες στο http://synathena.gr/political-philosophy3/

Συνέδρια – Ημερίδες • Εκπαιδευτικά νέα

Βρείτε επιλεγμένα άρθρα και εκπαιδευτικό υλικό στις ομάδες μας

 schooltime – Εκπαιδευτικό υλικό • Φιλολογικές Σελίδες  • Εκπαιδευτικές σελίδες

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Φιλοσοφίας