Οι Παραβάσεις, η νέα σειρά θεατρικού αναλογίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζονται με μια μία δραματουργική σύνθεση βασισμένη στο μοναδικό ολοκληρωμένο πεζογράφημα του Γιώργου Σεφέρη Έξι νύχτες στην Ακρόπολη και στα ημερολόγιά του, Μέρες Α’ και Μέρες Β’.

Tο Έξι νύχτες στην Ακρόπολη -που γράφτηκε αρχικά τα χρόνια 1926-30, πήρε την τελική του μορφή το 1954 και εκδόθηκε το 1974, τρία χρόνια μετά το θάνατο του ποιητή, αλλά και τα ημερολόγια της ίδιας περιόδου, απηχούν την εναγώνια προσπάθεια του νεαρού Σεφέρη που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από τις σπουδές του στο εξωτερικό, αλλά και του μυθιστορηματικού alter ego του, του επίδοξου ποιητή Στράτη, για την κατάκτηση της υπαρξιακής, ερωτικής και ποιητικής τους ολοκλήρωσης.

Γύρω, η Αθήνα των χρόνων μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, σε αναταραχή. Και ο ποιητής, σε μια δαντική κατάβαση να μεταχειρίζεται τους ίσκιους σαν πλάσματα στερεά και να ισχυρίζεται ότι η τέχνη δε μιμείται. Η τέχνη δημιουργεί. Τον κόσμο.

Δραματουργία-Σκηνοθετική επιμέλεια: Έφη Θεοδώρου
Ερμηνεύουν: Μαρία Κίτσου, Γιώργος Χριστοδούλου
Πιάνο, Συνθεσάιζερ: Νίκος Πλάτανος

Η χρήση των αποσπασμάτων των κειμένων του Γιώργου Σεφέρη για τις ανάγκες της παράστασης γίνεται με την ευγενική παραχώρηση της κας Άννας Λόντου.

Μετά την έναρξη η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Κυριακή 10/12/2017 | 16:00 – 17.00
ΦΑΡΟΣ

Δείτε περισσότερες ειδήσεις στην ενότητα: Θέατρο

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime