Θα ήθελα να με καθοδηγείς χωρίς να με καταπιέζεις. Θα ήθελα να φτάσω στη γνώση με ηρεμία και αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας όμως πως μπορώ πάντα να στηριχτώ πάνω σου.

Μη σηκώσεις ποτέ χέρι επάνω μου. Η βία είναι πάντοτε ένας τρόπος που με τρομάζει , με αποθαρρύνει και με μυεί στο να τον ακολουθήσω και εγώ ο ίδιος. Η προσωπικότητά μου πρέπει να αναπτύσσεται ελεύθερα χωρίς σωματική, συναισθηματική ή λεκτική βιαιοπραγία.

Ακόμα και αν δεν είμαι ο καλύτερος μαθητής, δεν παύω να είμαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος με χαρίσματα και προτερήματα. Σίγουρα στο τέλος θα καταφέρω να βρω το δρόμο μου και να καλλιεργήσω τα χαρίσματά μου. Και είναι σημαντικό να με βοηθάς και όχι να με αποθαρρύνεις.

Δεν πρέπει να είσαι η αλήθεια, αλλά ένας δρόμος προς εκείνη που οφείλω να τον διαβώ μόνος. Μπορείς να είσαι δίπλα μου, ούτε μπροστά μου ούτε πίσω μου.

Μη θυμώνεις μαζί μου αν δεν καταλαβαίνω εύκολα κάτι. Προσπαθώ να απορροφήσω μέσα μου κάτι, απλώς μπορεί να χρειάζομαι λίγο περισσότερο χρόνο από κάποιον άλλο.

Για εμένα ,η σπουδαιότερη συμβουλή είναι το παράδειγμά σου. Δίδαξέ με πράττοντας και όχι λέγοντας απλώς κούφια λόγια.

Θα ήθελα πολύ σε αυτό το δύσκολο δρόμο της γνώσης, να είσαι δίπλα μου ώστε να μπορέσω να τον διαβώ με περισσότερη ασφάλεια.

Σε ευχαριστώ και εύχομαι να με ακούσεις.

Ένας μαθητής…

Μαρία Σκαμπαρδώνη*
Δημοσιογράφος
email:[email protected]

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime