Συνάντηση του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών Φιλολόγων με τον σύμβουλο του Υπουργού Παιδείας, Χρήστο Μηλιώνη

Ο ΠΑΣΑΦ ανακοινώνει τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Κύριο Μηλώνη και την κυρία Τρίμμη,συμβούλους και συνεργάτες του υπουργού:

1.Κατά τη συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα και σε εποικοδομητικό πλαίσιο και για τις δύο πλευρές ,συζητήθηκε η δράση του συλλόγου και ανταλλάχθηκαν απόψεις και θέσεις σημαντικές.

2.οι σύμβουλοι του υπουργού φάνηκαν ενήμεροι για όλη τη δράση του συλλόγου και ζήτησαν μακροπρόθεσμα τις προτάσεις μας για την ενισχυση των φιλολογικών μαθημάτων στο γυμνάσιο και το λύκειο.

3.Σε ερώτηση για τους μόνιμους διορισμούς εκφράστηκε βούληση από πλευράς υπουργείου για έναν πρώτο προγραμματισμό το σχολικό έτος 2018-19 με ορίζοντα υλοποίησης το σχολικό έτος 2019-20 με τον περιορισμό όμως και την προυπόθεση να υπάρξει έγκριση από τους θεσμούς.Στόχος τους είναι να μη διεξάγουν άμεσα διαγωνισμό ασεπ για 50 θέσεις αλλά μακροπρόθεσμα για ικανό αριθμό θέσεων.Μας τόνισαν ότι η πρόθεση για μόνιμους διορισμούς δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση .όπως φημολογείται,με την αξιολόγηση του μόνιμου προσωπικού.

4.Το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και ζητήσαμε μεγαλύτερη μέριμνα για το πρόγραμμα από την επόμενη σχολική χρονιά ,ώστε να ξεκινά όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
5.Σε ερωτησή μας για το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας στα ΕΠΑΛ μας διαβεβαίωσαν ότι κατά τη φετινή χρονιά θα ξεκινήσει πιλοτικά για να επεκταθεί την επόμενη σχολική χρονά σε όσο το δυνατόν περισσότερα ΕΠΑΛ..

6.Αναφορικά με το πρόγραμμα προσφυγικών δομών υπάρχει βούληση για πρόσληψη αναπληρωτών και πλήρους ωραρίου ανάλογα με τις ανάγκες και τα κενά.

7.Συζητήθηκαν τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη δυνατότητα των αναπληρωτών ειδικής αγωγής να μεταφέρουν την προυπηρεσία τους και στους πίνακες γενικής.

8.Σε πρόταση του συλλόγου να ενταχθούν μελλοντικά και οι φιλόλογοι στα πρόγραματα ΕΣΠΑ,μας απάντησαν ότι υπάρχει σχεδιασμός στο ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ να τρέξουν προγράμματα με καινοτόμες δράσεις που θα απασχολούνται αναπληρωτές δευτεροβάθμιας με χρηματοδότηση απο το ΕΣΠΑ.

ΤΟ Δ. Σ του ΠΑ.Σ.Α.Φ.

(Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου, στη διαδικτυακή πλατφόρμα facebook)

• Ειδήσεις για τον εκπαιδευτικό • Εκπαιδευτικά νέα

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime