Μία σειρά πέντε ομιλιών στις οποίες ο καθηγητής φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Βασίλης Κάλφας, αναλύει πέντε βασικούς σταθμούς της προσωκρατικής φιλοσοφίας, με βάση τα αποσπάσματα των πρώτων φιλοσόφων.

Ένα σύντομο πρωτότυπο κείμενο θα αποτελεί κάθε φορά την αφετηρία για την εισαγωγή στις θεωρίες ενός σημαντικού προσωκρατικού φιλοσόφου, αλλά για και την κατανόηση των εξελίξεων που οδήγησαν στους σημερινούς τρόπους σκέψης.

21/11: Αναξίμανδρος – Το πρώτο φιλοσοφικό κείμενο
28/11: Ηράκλειτος – Τι είναι ο Λόγος

Η σειρά θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο με συναντήσεις για τον Παρμενίδη, τον Δημόκριτο και τον Γοργία. Ο Βασίλης Κάλφας είναι καθηγητής Πανεπιστημίου, συγγραφέας, επιστημονικός επιμελητής σειρών φιλοσοφίας σε διάφορους εκδοτικούς οίκους και συνυπεύθυνος για τη μετάφραση των Απάντων του Αριστοτέλη, ενώ του απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης Έργου Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στα Νέα Ελληνικά για το 2015.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τρίτη / 21 Νοεμβρίου / 2017, 19.00-21.00

• Πολιτισμός • Ροή ειδήσεων 

♦ Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime