Η εκδήλωση Κρατώ μιαν Αναφορά, η οποία παρουσιάζει δραματοποιημένη αφήγηση αποσπασμάτων του μνημειώδους έργου του Νίκου Καζαντζάκη, Αναφορά στον Γκρέκο, εγκαινιάζει τις Παραβάσεις, τη νέα σειρά θεατρικού αναλογίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που ξεκινά τον Νοέμβριο.

Κρατώ μιαν Αναφορά

Δραματοποιημένη αφήγηση επιλεγμένων αποσπασμάτων από το μνημειώδες έργο του Νίκου Καζαντζάκη Αναφορά στον Γκρέκο, στο οποίο ο συγγραφέας, λίγο πριν το θάνατό του, καταγράφει τους σταθμούς της πορείας του ανάμεσα σε ανθρώπους, πάθη και ιδέες. Η αφήγηση εστιάζει κυρίως στα νεανικά χρόνια του συγγραφέα, μέχρι να γράψει το πρώτο του έργο Όφις και Κρίνο. Τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η σκηνοθέτις και θεατρολόγος Έφη Θεοδώρου, η οποία έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το Φεστιβάλ Αθηνών, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο Αμόρε κ.α. Παράλληλα, διδάσκει Υποκριτική στη Δραματική Σχολή Δήλος ενώ το διάστημα 2007-2013 ήταν Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου στο πλευρό του Γιάννη Χουβαρδά. Τον Οκτώβριο του 2013 τιμήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Δραματουργία-Σκηνοθετική επιμέλεια: Έφη Θεοδώρου
Ερμηνεύουν: Μαρία Σκουλά, Γιωργής Τσαμπουράκης
Βιολοντσέλο: Σοφία Ευκλείδου

Το Κρατώ μιαν Αναφορά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης το καλοκαίρι του 2017.

Η χρήση των αποσπασμάτων του έργου Αναφορά στον Γκρέκο του Νίκου Καζαντζάκη, γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων Καζαντζάκη © Νίκη Σταύρου.

Κυριακή 12/11/2017 | 17.00
ΦΑΡΟΣ

Δείτε περισσότερες ειδήσεις στην ενότητα: Θέατρο

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime