Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών διοργανώνουν για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά 2017-18 μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου για αρχαρίους, ύστερα από την επιτυχημένη λειτουργία το προγράμματος κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Τα μαθήματα θα παρέχονται δωρεάν από εθελοντές πιστοποιημένους εκπαιδευτές της ποντιακής διαλέκτου, θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα σε αίθουσες του ΠΑ.ΜΑΚ. ή σε αίθουσες σχολικών μονάδων για την περιοχή Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας (Έδεσσα, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Αμυγδαλεώνας). Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν αναλυτικότερα μετά την επιλογή τους για τον ακριβή τόπο και χρόνο διεξαγωγής των μαθημάτων.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την εβδομάδα μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δηλαδή από τις 13 Νοεμβρίου 2017 και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέσω e-mail για τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου έχουν όσοι δεν παρακολούθησαν το περσινό πρόγραμμα και είναι αρχάριοι στην ποντιακή διάλεκτο. Οι διπλές εγγραφές θα διαγράφονται. Για την επιλογή των υποψηφίων θα τηρηθεί χρονολογική σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας αίτησης. Θα προηγηθούν όσοι είχαν υποβάλει αίτηση για τον περσινό κύκλο μαθημάτων αλλά δεν κληρώθηκαν, μετά από διασταύρωση των στοιχείων τους με τις ονοματικές καταστάσεις που τηρούνται.

Κάθε τμήμα θα συγκροτείται με τουλάχιστον 20 εκπαιδευόμενους και δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των 40 ατόμων.

Θα τηρείται παρουσιολόγιο, προκειμένου να δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων 100 ωρών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά ως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017.

Η φόρμα εγγραφής στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1WePWOJ4LTkQTvdcYFL9j2h0fIHdH_GdShIZWikkaqtc/viewform?edit_requested=true

Περισσότερες διευκρινίσεις στο e-mail: rodaevi[at]uom.edu.gr

Δείτε περισσότερες ειδήσεις στην ενότητα: Εκπαίδευση

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime