Από το 1980, η 16η Οκτωβρίου έχει αναγνωριστεί επισήμως από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Στόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με ζητήματα όπως ο περιορισμός της πείνας και η εντατικοποίηση της γεωργικής παραγωγής τροφίμων από τις αναπτυγμένες χώρες, με παράλληλη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας και μετάδοσης της τεχνογνωσίας στους στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Πέντε στα έξι παιδιά κάτω των δύο ετών δεν τρέφονται με αρκετές θρεπτικές τροφές για την ηλικία τους, στερούμενα έτσι την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται στην πιο κρίσιμη στιγμή της φυσικής και γνωστικής ανάπτυξής τους, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF.

Τα στοιχεία της UNICEF δείχνουν ότι οι κακές διατροφικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της καθυστερημένης λήψης στερεών τροφών, των μη συχνών γευμάτων και της έλλειψης ποικιλίας τροφίμων, είναι ευρέως διαδεδομένες, στερώντας από τα παιδιά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τη στιγμή της ανάπτυξης του εγκεφάλου, των οστών και των οργάνων τους, τότε δηλαδή που τα χρειάζονται περισσότερο.

 Δείτε επιλεγμένα άρθρα και εκπαιδευτικό υλικό στις ομάδες μας: Εκπαιδευτικές Σελίδες & Φιλολογικές Σελίδες

♦ Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime