«Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων στον πολιτισμό είναι το θέατρο και η φιλοσοφία»
Νίτσε

Αυτοί οι δύο ανταγωνιστικοί τρόποι εξήγησης της πραγματικότητας βασίζονται στο διάλογο, διαμορφώνουν συνειδήσεις και έχουν κοινό σκοπό να δώσουν νόημα στη ζωή. Η απόπειρα για το πάντρεμα αυτών των δύο τρόπων αντιμετώπισης του κόσμου γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Ο συγγραφέας και πρωταγωνιστής Θεοδόσης Πελεγρίνης με την μακρόχρονη εμπειρία του ως καθηγητής φιλοσοφίας μεταφέρει τη φιλοσοφία στη σκηνή.

Η «πρόβα με τον Αριστοτέλη» είναι πρόβα ενός θιάσου που εξελίσσεται σε συζήτηση για τον Αριστοτέλη. Με αφορμή αυτή, αναπτύσσονται συγκρούσεις, επιθυμίες, διλήμματα, συμπεριφορές και κυρίως σχέσεις εξουσίας χρησιμοποιώντας ο καθένας όπως νομίζει τα εργαλεία γοητείας που διαθέτει. Η νέα γυναίκα με τη θηλυκότητα της και την πρόκληση, ο νέος με την τυπικότητα, την υπακοή και την ευγένεια, απέναντι σε ένα σκηνοθέτη που με αυταρέσκεια χρησιμοποιεί τη γνώση δημιουργώντας σχέσεις επιβολής, όλοι για να κερδίσουν μία καλύτερη εικόνα για τον εαυτό τους.

Η «πρόβα με τον Αριστοτέλη» είναι πρόβα του θεατή με τη σκέψη και γνωριμία με τον μεγαλύτερο Έλληνα στοχαστή.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Παναγιωτόπουλος
Δραματουργική επιμέλεια: Ειρήνη Σταματίου
Παίζουν: Θεοδόσης Πελεγρίνης ,Δώρα Χουρσανίδου, Βασίλης Τριανταφύλλου
Φωτογραφίες: Νατάσα Χόρτη.
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης.

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

Αλκμήνης 8-12 ΓΚΑΖΙ

21 0342 8650

Πρεμιέρα 16 Οκτωβρίου2017, στις 19:00
Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη ώρα 19:00

 Δείτε επιλεγμένα άρθρα και εκπαιδευτικό υλικό στις ομάδες μας: Εκπαιδευτικές Σελίδες & Φιλολογικές Σελίδες

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime