Κατασκευή ενός θαυματροπίου με τρεις παραλλαγές

Η vktoons μας δείχνει πώς φτιάχνουμε ένα θαυματρόπιο με απλά, καθημερινά υλικά, καθώς και μία δική της πατέντα για την κατασκευή μίας πιο περίπλοκης παραλλαγής της.

Το θαυματρόπιο μπορεί να αξιοποιηθεί και στη σχολική αίθουσα, ιδίως από τους διδάσκοντες μαθηματικά, γεωμετρία και φυσική, προσφέροντας έτσι γνώση αλλά και διασκέδαση στους μαθητές.

Μπορείτε να τo παρακολουθήσετε στο κανάλι της vktoons στο youtube, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://youtu.be/SPy2hPSr7pc

Γενικές πληροφορίες

Αυτό το διάστημα, προβάλλεται στο κανάλι της vktoons μία εκπαιδευτική διαδικτυακή σειρά με τίτλο «Οι αρχές του animation +». Η σειρά αφορά στην παρουσίαση – με αρκετή δόση χιούμορ – των 12 αρχών του animation όπως αυτές ορίστηκαν από τους σοφούς – όπως έχει επικρατήσει να τους λέμε – της Disney, ενώ ασχολείται και με τον κύκλο βαδίσματος που είναι σημαντικός για το animation (εξ ου και το «+» στον τίτλο της σειράς). Η κάθε αρχή καταλαμβάνει – ας το πούμε έτσι – δύο επεισόδια: το πρώτο αναφέρεται στη θεωρία πίσω από κάθε αρχή και το δεύτερο δείχνει πρακτικά παραδείγματα animation που δημιουργεί ο animator Βαγγέλης Καραδήμας, η vktoonsουσιαστικά.

Βαγγέλης Καραδήμας* 
Είναι 2D animator και «τρέχει» την vktoons

 Δείτε επιλεγμένα άρθρα και εκπαιδευτικό υλικό στις ομάδες μας: Εκπαιδευτικές Σελίδες & Φιλολογικές Σελίδες

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime