Βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Σταθούλη «Αλέξανδρος Ιόλας», η θεατρική παράσταση «ALEXANDROS IOLAS», σε μια επετειακή εκδοχή της, καθώς έρχεται 30 χρόνια μετά τον θάνατο του σπουδαίου μαικήνα της τέχνης, θα επιχειρήσει να ταξιδέψει τους θεατές στη σουρεαλιστική ζωή του ανθρώπου που έζησε σαν ήρωας παραμυθιού και έφυγε σαν ήρωας αρχαίας τραγωδίας.

Ο Χριστόφορος Αντωνιάδης υπογράφει το κείμενο, τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια του έργου, ενώ πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Αλέξανδρου Ιόλα. Η παράσταση διαπερνά όλη τη ζωή, από τα παιδικά χρόνια στην Αλεξάνδρεια μέχρι τις τελευταίες δραματικές στιγμές ενός ανθρώπου που γνώρισε τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της εποχής του, γεύτηκε ακόρεστα τέχνη και αγάπη, ωστόσο έσβησε μόνος: «Ακόμα και τα αγάλματα έχουν φύγει».

Ο βιογράφος του Αλέξανδρου Ιόλα, Νίκος Σταθούλης υπογραμμίζει: « Η αγάπη για την τέχνη μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Το πάθος της δημιουργίας. Αυτό πίστευε ο Ιόλας και αυτό επιχειρεί να κάνει αυτή η παράσταση. Ο Χριστόφορος Αντωνιάδης ερμηνεύει με πάθος, φλέγεται εσωτερικά, βιώνει με αλήθεια την κάθε στιγμή και καταφέρνει να κάνει τα πρόσωπα των θεατών να κλάψουν, να γελάσουν, να ονειρευτούν. Γιατί ίσως τελικά αυτό είναι το θέατρο. Να ζεις τα πάθη άλλων ανθρώπων χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις το τίμημα…»

Ταυτότητα της παράστασης: 
Κείμενο – Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Χριστόφορος Αντωνιάδης
Σκηνικά: Μαρία Καβαλιώτη
Κοστούμια: Εύα Κανελάκη
Φωτισμοί: Ηρακλής Γεωργιάδης
Κινησιολογία: Νατάσσα Κωνσταντινίδου
Πρωτότυπο Τραγούδι (νανούρισμα Ιόλα): Στέλιος.Μ.
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Χριστιάνα Αντωνιάδου – Ειρήνη Τσιαούση
Σχεδιασμός αφίσας: Σταυρούλα Αράπη
Φωτογραφία αφίσας: Δημήτρης Κρητικόπουλος
Promo Photos: Παναγιώτης Τσίκος
Νυφικά: il Pavone

Εμφανίζονται οι: Χριστόφορος Αντωνιάδης (Αλέξανδρος Ιόλας), Χριστίνα Κανελάκη (Περσεφόνη Κουτσούδη, μητέρα του), Ειρήνη Τσιαούση (Νίκη Στάϊφελ, αδελφή του), Χριστιάνα Αντωνιάδου (Λάχεσις) , Νατάσσα Κωνσταντινίδου (Θεοδώρα Ρούσβελτ)

Συνεργασία: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6984 691 799   * ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Ώρα: 13 (Παρασκευή) 21:00 – 14 (Σάββατο) 21:00

Εισιτήριο: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) 546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ: 2310 240 002

 Δείτε επιλεγμένα άρθρα και εκπαιδευτικό υλικό στις ομάδες μας: Εκπαιδευτικές Σελίδες & Φιλολογικές Σελίδες

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime