Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας-Deree σας προσκαλούν στο φετινό συμπόσιο με θέμα την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των δασκάλων ξένων γλωσσών για τις πρακτικές αξιολόγησης στην πολυπολιτισμική τάξη.

Ο κύριος στόχος του συμποσίου είναι η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων (εκπαιδευτικών, σχολικών συμβούλων, συγγραφέων διδακτικών εγχειριδίων κ.ά.) σχετικά με τον κεντρικό ρόλο της αξιολόγησης στη διδασκαλία και εκμάθηση ξένων γλωσσών στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο και πολυπολιτισμικό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσει τα πορίσματα ενός τριετούς ερευνητικού έργου που χρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Erasmus+ με τίτλο TALE (Teachers Assessment Literacy Enhancement), που στοχεύει στην ανάπτυξη μιας κατάλληλης υποδομής κατάρτισης για τη διδασκαλία και την αξιολόγηση των ξένων γλωσσών. Στο συγκεκριμένο ερευνητικό έργο το ΕΑΠ συμμετέχει ως partner μαζί με άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, στο Faculty Lounge του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας-Deree, στην Αγία Παρασκευή, μεταξύ 9:00 και 13:15.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συμποσίου: http://www.acg.edu/events/the-hellenic-open-university-symposium-2017

Η γλώσσα της ημερίδας θα είναι η αγγλική. Στο τέλος του συμποσίου κάθε συμμετέχων θα λάβει πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Επειδή όμως οι θέσεις είναι περιορισμένες, δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας μήνυμα στο [email protected] και αναφέρετε ότι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση “TALE-HOU-Deree”. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Δείτε επιλεγμένα άρθρα και εκπαιδευτικό υλικό στις ομάδες μας: Εκπαιδευτικές Σελίδες & Φιλολογικές Σελίδες

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime