Ο Βαγγέλης Καραδήμας δημιούργησε με τη βοήθεια φίλων του ένα βίντεο – στο πλαίσιο του προγράμματος του καναλιού της vktoons στο youtube – στο οποίο παρουσιάζει το προσωπικό του πρόβλημα αναπηρίας και πώς αυτό συνδέθηκε με το animation. Σκοπός του είναι να ανατρέψει την καθεστηκυία – ακόμα – αντίληψη ότι ένας ανάπηρος δεν μπορεί να ασχοληθεί με δημιουργικά πράγματα. Ακόμα, θέλει να συγκεντρώσει την προσοχή των θεατών όχι στην αναπηρία αλλά στην δημιουργική δύναμη του animation. 

Μπορείτε να τo παρακολουθήσετε στο κανάλι της vktoons στο youtube, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://youtu.be/Vw2KvWkD1pg

Γενικές πληροφορίες

Αυτό το διάστημα, προβάλλεται στο κανάλι της vktoons μία εκπαιδευτική διαδικτυακή σειρά με τίτλο «Οι αρχές του animation +». Η σειρά αφορά στην παρουσίαση – με αρκετή δόση χιούμορ – των 12 αρχών του animation όπως αυτές ορίστηκαν από τους σοφούς – όπως έχει επικρατήσει να τους λέμε – της Disney, ενώ ασχολείται και με τον κύκλο βαδίσματος που είναι σημαντικός για το animation (εξ ου και το «+» στον τίτλο της σειράς). Η κάθε αρχή καταλαμβάνει – ας το πούμε έτσι – δύο επεισόδια: το πρώτο αναφέρεται στη θεωρία πίσω από κάθε αρχή και το δεύτερο δείχνει πρακτικά παραδείγματα animation που δημιουργεί ο animator Βαγγέλης Καραδήμας, η vktoonsουσιαστικά.

Μπορείτε να κάνετε «like» στα videos αν σας αρέσουν, αν τα βρίσκετε αστεία και διδακτικά αλλά και να τα κοινοποιήσετε, εφόσον θεωρείτε ότι αξίζει να τα δουν και άλλοι.

Επίσης, μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι της vktoons, εφόσον φυσικά επιθυμείτε να ενημερώνεστε για τα βίντεο του καναλιού και το animation!

Βαγγέλης Καραδήμας* 
Είναι 2D animator και «τρέχει» την vktoons

Προτείνουμε

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime