Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνεται στις 19-22 Οκτωβρίου 2017 Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Λογοτεχνική ανάγνωση στο σχολείο και στην κοινωνία». Το Συνέδριο διοργανώνεται με τη συνεργασία τεσσάρων Τμημάτων του ΑΠΘ:

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Εργαστήριο για τη Μελέτη της Ανάγνωσης και της Γραφής στην Εκπαίδευση και στην Κοινωνία
Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
Τμήμα Φιλολογίας, Τομέας Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών
Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής

Το Συνέδριο θα εξετάσει πτυχές της λογοτεχνικής εκπαίδευσης, της διδασκαλίας δηλαδή της λογοτεχνίας στην εκπαίδευση σε όλες της τις παραμέτρους (δημιουργία σχετικών προγραμμάτων διδασκαλίας, περιεχόμενο και διδακτικές μέθοδοι, αξιολόγηση της ανταπόκρισης των μαθητών στην ανάγνωση των λογοτεχνικών κειμένων) αλλά και τους τρόπους με τους οποίους δημιουργούνται −στη δημόσια σφαίρα και σε μη εκπαιδευτικούς θεσμούς− παραστάσεις, εικόνες και αντιλήψεις για τη λογοτεχνία, τη σχέση των ανθρώπων με το βιβλίο και την ανάγνωση, τη διάδοση των λογοτεχνικών κανόνων, καθώς και τις πρακτικές προώθησης της ανάγνωσης στο δημόσιο χώρο.

Για την εγγραφή σας στο Συνέδριο, πρέπει να στείλετε το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα και το mail σας (μέσα στο κείμενο) στη διεύθυνση του συνεδρίου: [email protected] από 25/9 έως 15/10. Εγγραφές θα γίνονται και την πρώτη μέρα του συνεδρίου.

  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
  • Βεβαιώσεις θα δοθούν ΜΟΝΟ την τελευταία μέρα.
  • Το συνέδριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 19 έως και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στο κτήριο του ΚΕΔΕΑ (http://kedea.rc.auth.gr/) και στον δέκατο όροφο της Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ. (http://www.educ.auth.gr/educdrupal/)
  • Σελίδα του συνεδρίου: http://litreadauth2017.weebly.com/

Δεν απαιτείται τέλος εγγραφής.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δοθούν σε όσους έχουν εγγραφεί ηλεκτρονικά από τις 19/09/2017 έως τις 19/10/2017 στη διεύθυνση [email protected] ή σε όσους εγγραφούν την πρώτη μέρα διεξαγωγής του συνεδρίου στη γραμματεία.

Προτείνουμε:

 Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

Δείτε επιλεγμένα άρθρα και εκπαιδευτικό υλικό στις ομάδες: 

 © schooltime.gr – Ροή Ειδήσεων Facebook •Twitter •Google+