Δείτε 5 ενδεικτικές αναπτυγμένες εκθέσεις για όλες τις τάξεις του Λυκείου:

Εκπαίδευση, παιδεία, γλώσσα, γλωσσομάθεια, φιλία

«Γλώσσα»

Θέμα: «Ο ιδιαίτερος τρόπος έκφρασης των νέων σήμερα αποτελεί για πολλούς τη σημαντικότερη παράμετρο του γενικότερου γλωσσικού προβλήματος που ταλανίζει την κοινωνία μας. Σε μία εκδήλωση που διοργανώνει το σχολείο σας, καλείσαι να εκφωνήσεις μία ομιλία όπου θα διατυπώσεις τις απόψεις σου σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι νέοι χρησιμοποιούν με αυτό τον τρόπο τη γλώσσα, αλλά και τη συμβολή της τελευταίας στην ποιότητα ζωής». 

Δείτε τη συνέχεια: εδώ

«Γλωσσομάθεια»

Θέμα: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη η εκμάθηση ξένων γλωσσών, προκειμένου να ανταποκριθεί ο νέος – α στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίηση. Σε μία επιστολή σας  στον Υπουργό Παιδείας, εκπροσωπώντας τους συμμαθητές σας, επιχειρείτε να τον πείσετε για την αναγκαιότητα αναβάθμισης των ξένων γλωσσών στο σχολείο, παρακινώντας τον ταυτόχρονα να προχωρήσει στη λήψη όλων εκείνων των μέτρων προκειμένου αυτό να υλοποιηθεί».

Δείτε τη συνέχεια: εδώ

«Παιδεία – Εκπαίδευση»

Θέμα: «Το σχολείο και γενικότερα η εκπαίδευση αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής όλων μας, καθώς συμβάλλει σε αυτό που ονομάζουμε κοινωνικοποίηση και πολιτικοποίηση. Σε μια ομιλία σας που εκφωνείτε ενώπιον των συμμαθητών σας στο πλαίσιο κάποιας σχετικής εργασίας, εκφράζετε τις ανησυχίες σας για την κακή ποιότητα εκπαίδευσης και προετοιμασίας – που δυστυχώς επιβεβαιώνουν όλες οι σύγχρονες έρευνες – και αναφέρεστε στους στόχους που ενδεχομένως πρέπει να θέσει το ελληνικό σχολείο κι ευρύτερα το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.»

Δείτε τη συνέχεια: εδώ

«Διαδίκτυο και εκπαίδευση»

Θέμα: «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως το διαδίκτυο έχει διεισδύσει για τα καλά στη ζωή μας, και μάλιστα σε  δυναμικούς τομείς όπως η εκπαίδευση. Σ’ ένα άρθρο σας, που πρόκειται να δημοσιευθεί στον ημερήσιο Τύπο, αποφασίζετε να εκθέσετε τις απόψεις σας σχετικά με το θετικό ρόλο διαδικτύου  στο σχολείο, αλλά και τους ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την αλόγιστη χρήση του.»

Δείτε τη συνέχεια: εδώ

«Φιλία»

Θέμα: «Σε ομιλίας σας που πρόκειται να εκφωνήσετε σε εκδήλωση του σχολείου σας, ενώπιον συμμαθητών σας,  με θέμα τον ρόλο των ανθρώπινων σχέσεων στην εποχή μας, να εκθέσετε:

α) τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας, όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε και

β) την άποψή σας σχετικά με τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης / διαδικτύου στη δημιουργία σχέσεων φιλίας.»

Δείτε τη συνέχεια: εδώ

Πλήρες εκπαιδευτικό υλικό για την Έκφραση – Έκθεση του Λυκείου

1. Έκφραση-Έκθεση Α’ Λυκείου, 2. Έκφραση-Έκθεση Β’ Λυκείου, 3. Έκφραση-Έκθεση Γ’ Λυκείου, 4. Υποστηρικτικό υλικό, 5. Σχεδιαγράμματα, 6. Γραμματική-Συντακτικό

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook

Κατεβάστε δωρεάν 200+ σχολικά βοηθήματα από το schooltime.gr