Την επέκταση του ολοήμερου προγράμματος διδασκαλίας, όχι μόνο στο σύνολο των 3.600 πολυθέσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας, αλλά και στα Ολιγοθέσια (μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια) Δημοτικά Σχολεία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

Με ειδικότητες και ολοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά για τους περίπου 14.000 μαθητές των 834 Ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας.

Για τον σκοπό αυτό, τροποποιούνται τα ωρολόγια προγράμματα στα 834 Ολιγοθέσια Δημοτικά προσφέροντας τη δυνατότητα εμπλουτισμού του προγράμματός τους με νέα αντικείμενα (όπως Πληροφορική, Αγγλικά, Φυσική Αγωγή κ.α.).

Παράλληλα, φέτος τα Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία έχουν ήδη εφοδιαστεί με 1.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προσφορά της Εθνικής Τράπεζας, για τη διδασκαλία και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών τους.

Αντιστοίχως, 127 νηπιαγωγεία που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας καθώς και νηπιαγωγεία με ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά θα λειτουργήσουν με μόλις τρεις, δύο, ακόμα και με έναν μαθητή.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, θα λειτουργήσουν:

  • Με 1 μαθητή, τα Νηπιαγωγεία Αρκεσίνης Αμοργού και Θύμαινας.
  • Με 2 μαθητές, τα Νηπιαγωγεία Μεγαλοχωρίου Λέσβου, Ανάφης, Κορώνου Νάξου, Σχοινούσας.
  • Με 3 μαθητές, τα Νηπιαγωγεία Σικίνου, Αγ. Νικολάου Κέας, Δονούσας.

Προτείνουμε

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω fb για όλες τις νέες αναρτήσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

 © schooltime.gr – Ροή Ειδήσεων Facebook •Twitter •Google+