Διευκρινίσεις σχετικά με τις εγγραφές του Σεπτεμβρίου στα Επαγγελματικά Λύκεια δίνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας:

Η Ανακοίνωση

Κατόπιν ερωτημάτων που δέχτηκε η Υπηρεσία μας σχετικά με τις εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ. κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου, σας διευκρινίζουμε ότι η δημιουργία τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ. εξαρτάται από τον συνολικό αριθμό των αιθουσών διδασκαλίας κάθε σχολείου και από τις δυνατότητες των εργαστηρίων (χωρητικότητα, εξοπλισμός, συνολικές ώρες εβδομαδιαίας χρήσης). Με αυτές τις προϋποθέσεις κλήθηκαν οι Διευθυντές των ΕΠΑΛ να δηλώσουν, πριν την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας e-epal, τις δυνατότητες του σχολείου τους.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα πραγματοποιούνται οι κατανομές από το ηλεκτρονικό σύστημα. Σε περίπτωση που οι μαθητές που υποβάλλουν δήλωση προτίμησης σε τάξη, τμήμα ή ειδικότητα είναι περισσότεροι από τον προβλεπόμενο ανώτατο αριθμό μαθητών και δεν καλύπτονται από  τις δυνατότητες του σχολείου, όπως αυτές έχουν δηλωθεί,  δεν κατανέμονται. Στη συνέχεια πραγματοποιείται κλήρωση ώστε να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τάξη. Όσοι μαθητές δεν κατανεμηθούν απευθύνονται στην οικεία Δ.Δ.Ε όπου ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους (σχολεία που πληρούν τις προϋποθέσεις, ολιγομελή τμήματα, κλπ) επιλέγει την προσφορότερη, παιδαγωγικά και λειτουργικά, λύση για αυτούς.

Τέλος σημειώνεται ότι σε σύνολο περίπου 5000 τμημάτων πραγματοποιήθηκε κλήρωση μόνο σε ένα τμήμα, κατά την περίοδο του Ιουνίου.

Προτείνουμε

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω fb για όλες τις νέες αναρτήσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

 © schooltime.gr – Ροή Ειδήσεων Facebook •Twitter •Google+