Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., που αφορά στη λειτουργία των Ολιγοθέσιων Δημοτικών σχολείων το σχολικό έτος 2017-2018

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.  χαιρετίζει τις αποφάσεις  του ΥΠ.Π.Ε.Θ., οι οποίες αποτελούσαν και προτάσεις της Ένωσης Διευθυντών, για:

α. προσαρμογή από το σχολικό έτος 2017-2018 του νέου Ωρολογίου Προγράμματος  των  Ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, με στόχο να παρέχονται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 β. επέκταση του Ολοήμερου Προγράμματος διδασκαλίας, εκτός των 3.600 Πολυθέσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας, και στα 834 Ολιγοθέσια (μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια) Δημοτικά Σχολεία.

Για να έχουν όμως την ευκαιρία οι 14.000 μαθητές/τριες των 834 Ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων να διδαχτούν  νέα αντικείμενα, όπως Πληροφορική, Αγγλικά, Φυσική Αγωγή, Εικαστικά και Θεατρική Αγωγή, από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, θα πρέπει το ΥΠ.Π.Ε.Θ.  να προχωρήσει άμεσα:

α.  σε όλους τους αναγκαίους διορισμούς ώστε η διδασκαλία των μαθημάτων Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Πληροφορικής, Εικαστικών και Θεατρικής Αγωγής να πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

β. στη δημιουργία οργανικών θέσεων στα σχολεία για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών.

 Τέλος, το ΔΣ υπενθυμίζει τις από χρόνια διατυπωμένες  προτάσεις  προς το ΥΠ.Π.Ε.Θ, για:

α. δυνατότητα εγγραφής των μαθητών/τριών όλων των σχολείων στο Ολοήμερο Πρόγραμμα χωρίς την προσκόμιση κανενός δικαιολογητικού.

β. ένταξη του γνωστικού αντικειμένου της Μελέτης-Προετοιμασίας των μαθημάτων για την επόμενη ημέρα στο υποχρεωτικό-πρωινό πρόγραμμα, ώστε η τσάντα των μαθητών/τριών των μικρότερων τάξεων να μένει στο σχολείο, και οι μαθητές/τριες  των μεγαλύτερων τάξεων να απαλλαγούν από ένα σημαντικό μέρος της  «κατ’ οίκον» εργασίας τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο Πρόεδρος  –  Τηλέμαχος Κουντούρης                                                
Ο Γεν. Γραμματέας – Νικόλαος  Μακεδών 

Προτείνουμε

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω fb για όλες τις νέες αναρτήσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

 © schooltime.gr – Ροή Ειδήσεων Facebook •Twitter •Google+