Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη στην πόλη της Αγιάς διοργανώνεται η Γιορτή Μήλου, ένα γεγονός που πλαισιώνεται από επταήμερη εμποροπανήγυρη, θρησκευτικές τελετές, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και παρουσίαση του βασικού προϊόντος, του μήλου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην περιοχή καλλιεργείται γύρω στο 20% της παραγωγής μήλων στην Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι η δυναμικότερη σε όλη την επικράτεια.

Η 22η Γιορτή Μήλου και το Αγιώτικο πανηγύρι ξεκινούν σήμερα, Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017, και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, η πόλη τιμά τους πολιούχους προστάτες της, Αγίους Αντωνίους, αλλά και την επέτειο της απελευθέρωσής της από τους Τούρκους.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αγιώτικου πανηγυριού από τις 31 Αυγούστου έως και τις 6 Σεπτεμβρίου:

Πέμπτη, 31/8

Γενικός σημαιοστολισμός οικιών και καταστημάτων από το μεσημέρι ως την εσπέρα της επομένης. 7 μ.μ., συγκέντρωση τοπικών αρχών για την υποδοχή του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Δημητριάδος και Αγιάς κ.κ. Ιγνατίου. 7:15 μ.μ., μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος και Αγιάς. 8 μ.μ., άφιξη επισήμων. 8:30 μ.μ., περιφορά εικόνας με τη συνοδεία φιλαρμονικής μπάντας. 9:30 μ.μ., χαιρετισμοί, απονομή βραβείου Ευαγγέλου Κ. Καραμπάτσα, βράβευση μαθητών, εγκαίνια Γιορτής Μήλου. 10 μ.μ., δεξίωση επισήμων στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίων Αντωνίων από τον Σύλλογο Γυναικών Αγιάς

Παρασκευή, 1/9

7:30 π.μ., όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουργούντος του αρχιερατικού επιτρόπου Περιφέρειας Αγιάς αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριου Δρόσου. 10 π.μ., προσέλευση επισήμων, δοξολογία, ομιλία για την απελευθέρωση της πόλης, κατάθεση στεφάνων. 6 μ.μ., δραστηριότητες για παιδιά από την «Trekking Hellas» στον χώρο των Αγίων Αντωνίων. 8:30 μ.μ., επίδειξη της πολεμικής βιετναμέζικης τέχνης Viet Vo Dao από τον αθλητικό σύλλογο «ΕΥ ΖΗΝ VOVINAM» στον χώρο των Αγίων Αντωνίων. 8:30 μ.μ., μουσική βραδιά: Α’ μέρος στο Αρχοντικό Αλεξούλη.

10 μ.μ., Β’ μέρος στην πλατεία της Αγιάς.

Σάββατο, 2/9

8 μ.μ., το κουκλοθέατρο «Αντράλα» παρουσιάζει την παράσταση «Μα… Γυρεύοντας» στον χώρο των Αγίων Αντωνίων.

10 μ.μ., φιλανθρωπική εκδήλωση για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και το Ίδρυμά της «Μαγνήτων Κιβωτός» στην πλατεία Αγιάς.

Κυριακή, 3/9

6 μ.μ., 1ος αγώνας δρόμου τριών χιλιομέτρων «Γύρος Αγιάς». 8:30 μ.μ., παρουσίαση βιβλίου της συγγραφέως ΥΓΕΙΑΣ Ιωάννας Λάκα, με τίτλο «Το ταξίδι του εαυτού μου» (εκδόσεις ΕΝΤΥΠΟΙΣ), με θέμα τον καρκίνο του μαστού, στον χώρο των Αγίων Αντωνίων και ημερίδα υγείας, με θέμα «Καρκίνος και πρόληψη», και ομιλητές τους Ιωάννη Αγγελάκα, αγγειοχειρουργό, Ηλία Δημηνίκο, ειδικό καρδιολόγο, Γεώργιο Φιλιππακόπουλο, ενδοκρινολόγο – διαβητολόγο, Βασίλειο Χάμο, παθολόγο, διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αγιάς. 10 μ.μ., μουσική βραδιά στην πλατεία της Αγιάς με τον καθηγητή της Μουσικής Σχολής Δήμου Αγιάς Παναγιώτη Σδράλη και τους Μάκη Κουτσιούμπα, Γεωργία Κατσάνου, Γιώργο Γκασδράνη, Θανάση Μητσάτσικα, Βαγγέλη Τσιμπανούδη.

Δευτέρα, 4/9

8 μ.μ., Επίδειξη Tae Kwon Do στον χώρο των Αγίων Αντωνίων. Μουσική βραδιά στην πλατεία της Αγιάς. Α’ μέρος, 10 μ.μ., με τους D&D. Β’ μέρος, 11:30 μ.μ., με τους «Blues Trackers».

Τρίτη, 5/9

7 μ.μ., δραστηριότητες για παιδιά από την «Trekking Hellas» στον χώρο των Αγίων Αντωνίων. 9 μ.μ., παρουσίαση παιδικών χορευτικών στην πλατεία της Αγιάς. 10 μ.μ., παρουσίαση χορευτικών ενηλίκων στην πλατεία της Αγιάς (Κωστούλης).

Τετάρτη, 6/9

6 μ.μ., ημερίδα με θέμα «Ρύθμιση ψεκαστικών μηχανημάτων» από το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον ΕΣΥΦ. 8 μ.μ., θέατρο Σκιών στον χώρο των Αγίων Αντωνίων. 10 μ.μ., μουσική βραδιά στην πλατεία Αγιάς.

Επιμέλεια – Γιώργος Σκάθαρος*

Προτείνουμε:

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω fb για όλες τις νέες αναρτήσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

© schooltime.gr – Ροή ειδήσεων Facebook •Twitter •Google+