ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017-2018

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους, εύχεται σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται από φέτος να λειτουργήσουν σύμφωνα με το νέο Π.Δ. 79/2017, το οποίο όμως, παρά τις επιμέρους θετικές ρυθμίσεις του, εξακολουθεί να διατηρεί το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας τους, αλλά και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος, τη στιγμή που το ζητούμενο είναι η ενίσχυση της αυτοτέλειας των σχολικών μονάδων, ώστε να μπορούν να προγραμματίζουν, να οργανώνουν και να υλοποιούν το έργο τους δίχως άσκοπες γραφειοκρατικές εξαρτήσεις.

Καλούμε τις Δ/ντριες και τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων σε συνεργασία  με τους Συλλόγους Διδασκόντων, και παρά τις αντίξοες συνθήκες, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να διασφαλίσουν την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη λειτουργία των σχολικών μονάδων, προς όφελος όλων των μαθητών/τριών, και ιδίως εκείνων που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα.

Στις σύγχρονες συνθήκες  οι σχολικές μονάδες δεν χρειάζονται Δ/ντές που θα είναι απλοί διεκπεραιωτές των καθημερινών διοικητικών και γραμματειακών καθηκόντων, αλλά Δ/ντές ηγέτες, εμψυχωτές και πρωτεργάτες των αλλαγών και καινοτομιών με στόχο ένα αποτελεσματικότερο και αποδοτικότερο δημόσιο σχολείο.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο Πρόεδρος  –  Τηλέμαχος Κουντούρης                                                

Ο Γεν. Γραμματέας – Νικόλαος  Μακεδών 

Προτείνουμε

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω fb για όλες τις νέες αναρτήσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

 © schooltime.gr – Ροή Ειδήσεων Facebook •Twitter