Η μέρα που περίμενες έφτασε. Αγωνία τέλος. Θα μάθεις επιτέλους το όνομα της σχολής που θα στεγάσει τα όνειρά σου και θα κτίσει το μέλλον σου.

Μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από μήνες, χρόνια, θα επιβραβευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξαφνικά θα ενηλικιωθείς και θα βγάλεις από πάνω σου την ταυτότητα του μαθητή. Πλέον φοιτητής – τρια. Νέα ιδιότητα. Νέα ταυτότητα. Νέα όνειρα και προσδοκίες.

Πλέον στόχος σου δεν είναι η είσοδος σε μία σχολή αλλά στην ίδια τη ζωή. Το όνειρο δεν τελείωσε, απλώς άλλαξε επίπεδο, πήρε παράταση. Βήμα – βήμα. Σταδιακά. «Αγαθά κόποις κτώνται». Όμως άξιζε τον κόπο. Υπάρχουν θυσίες που πραγματικά αξίζουν. Αξίζουν γιατί το αποτέλεσμα θα δικαιώσει όποιον τις κάνει. Κι εσύ τις έκανες. Και ήλθε η δικαίωση. Τη στιγμή που θα ακούσεις το όνομα της σχολής σου θα νιώσεις ότι βαπτίζεσαι για μια ακόμη φορά. Ένα νέο όνομα θα σε συνοδεύει, ως ιδιότητα πλέον. Αρχικά του φοιτητή –τριας, αργότερα του επιστήμονα.

Όλα πλέον θα πάρουν το δρόμο τους. Είτε κοντά είτε μακριά από τον τόπο σου. Είτε κοντά είτε μακριά από αγαπημένα σου πρόσωπα. Αφήνεις την οικογένεια του σχολείου για μια μεγαλύτερη αγκαλιά, αυτή του πανεπιστημίου. Εκεί θα μάθεις πολλά. Ίσως αναθεωρήσεις ακόμη περισσότερα. Εκεί θα μάθεις να διαβάζεις, να συγκρίνεις, να κρίνεις. Εκεί θα μάθεις πράγματα για τη ζωή. Γιατί τα εφόδια που θα λάβεις θα σου χρησιμεύσουν στη ζωή.

Άνοιξε τα φτερά σου λοιπόν κι απογειώσου. Κάνε πραγματικότητα αυτό που όταν έκλεινες τα μάτια σου έβλεπες μπροστά σου ως όνειρο. Δεν είναι πλέον όνειρο. Κάποια στιγμή στην πορεία για να το κατακτήσεις ίσως ένιωσες ότι δεν θα τα κατάφερνες ποτέ. Ίσως κουράστηκες. Το αποτέλεσμα όμως τώρα σε δικαίωσε. Κι όχι μόνο εσένα. Όλους εκείνους που δίπλα σου έδιναν το δικό τους αγώνα.

Βάλε λοιπόν τις δικές σου βάσεις για τη ζωή. Ήδη έκανες το πρώτο μεγάλο βήμα. Μην τα παρατάς, συνέχισε…

(Πρώτη δημοσίευση – Αύγουστος 2015)

Άρης Ιωαννίδης*
Φιλόλογος

Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω fb για όλες τις νέες αναρτήσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

© schooltime.gr – Αρθρογραφία Facebook •Twitter •Google+