Στο youtube υπάρχει ένα ελληνικό κανάλι αφιερωμένο στο animation, στη δημιουργία του. Είναι το κανάλι της vktoons.

Αυτό το διάστημα, προβάλλεται από εκεί μία εκπαιδευτική διαδικτυακή σειρά (στο παρελθόν είχαν “ανέβει” και άλλες) με τίτλο “Οι αρχές του animation +”. Η σειρά αφορά στην παρουσίαση – με αρκετή δόση χιούμορ – των 12 αρχών του animation όπως αυτές ορίστηκαν από τους σοφούς – όπως έχει επικρατήσει να τους λέμε – της Disney, ενώ ασχολείται και με τον κύκλο βαδίσματος που είναι σημαντικός για το animation (εξ ου και το “+” στον τίτλο της σειράς). Η κάθε αρχή καταλαμβάνει – ας το πούμε έτσι – δύο επεισόδια: το πρώτο αναφέρεται στη θεωρία πίσω από κάθε αρχή και το δεύτερο δείχνει πρακτικά παραδείγματα animation που δημιουργεί ο animator Βαγγέλης Καραδήμας, η vktoons ουσιαστικά.

Το Σάββατο 8 Ιουλίου ανέβηκε το 8ο επεισόδιο της σειράς που αφορά το staging (μπορεί να μεταφραστεί ως “σκηνοθεσία”, αν και δεν είναι απόλυτα ακριβής ο όρος).

Μπορείτε να κάνετε “like” στο βίντεο αν σας αρέσει, αν το βρίσκετε αστείο και διδακτικό αλλά και να το κοινοποιήσετε, εφόσον θεωρείτε ότι αξίζει να το δουν και άλλοι.

Επίσης, στο τέλος του βίντεο θα βρείτε σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε όλα τα επεισόδια της σειράς, άλλον για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της vktoons καθώς και κουμπί εγγραφής στο κανάλι της vktoons, εφόσον φυσικά επιθυμείτε να ενημερώνεστε για τα βίντεο του καναλιού και το animation!

Γνωρίστε τη vktoons: greekanimation.com

Δείτε το 8ο επεισόδιο της σειράς “Οι αρχές του animation +”: https://youtu.be/AVCqfmIdIls

Προτείνουμε

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω fb για όλες τις νέες αναρτήσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

 © schooltime.gr –  Ροή Ειδήσεων Facebook •Twitter •Google+