Πριν απ’ όλα να σας συστηθώ, είμαι ο Γιώργος Κ.  με σπουδές στα οικονομικά και καλή σχέση λόγω αντικειμένου εργασίας στην επιχειρηματολογία βάσει αριθμητικών δεδομένων.

Επίσης να σας πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η μικρή κόρη μου με περί τις 19.000 μονάδες, στο 3 πεδίο, είναι άνετα εντός  των μεσαίων τμημάτων Ιατρικής.

Δεν έχω λοιπόν κάποιο ειδικό λόγο να πικράνω τους φιλολόγους ΑΛΛΑ οι αριθμοί είναι αμείλικτα εναντίον τους.

Παρατηρώντας λοιπόν με ενδιαφέρον τα στατιστικά της βαθμολογίας των υποψηφίων ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ!!!

Ειδικότερα:

α) Οι επιδόσεις 40/2016 και 66/2017 στη Νεοελληνική Γλώσσα μεταξύ 19-20 μονάδων (υποθέτω με μέσο όρο περί το  19,3) στο σύνολο των υποψηφίων!!! δεν είναι αποδεκτοί στην λογική μου.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσοι ταλαντούχοι υποψήφιοι, με λεπτομερή και κοπιώδη προετοιμασία και να πάσχουν (διαχρονικά) στα βατά θέματα  της Ν.Γλώσσας.

Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει υπερβάλλουσα σκληρότητα στην βαθμολόγηση. (Στατιστικά βάσει των ποσοστών δείχνει ότι το άριστα στο μυαλό της πλειονότητας των διορθωτών είναι κάτω από τις 17 μονάδες).

Εκτός αν υποθέσουμε ότι οι υποψήφιοι μισούν ή  δεν κατανοούν το μάθημα αλλά και  τότε η ευθύνη πέφτει και πάλι κυρίως στο δάσκαλο και ευκαιριακό διορθωτή.

Υποθέτω ότι θα μου αντιλέγατε με επιχειρήματα πχ για την κακιά υλιστική κοινωνία, το Survivor  κλπ  κλπ. οτι οι επιδόσεις  των υποψηφίων δεν είναι οι πρέπουσες.

Ε όχι, γιατί για το τέλος σας έχω το χειρότερο

Τα εντελώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ σε Ν. Γλώσσα, Ιστορία και Αρχαία (12%, 5,2% και 6% αντίστοιχα) που τεκμηριώνουν αντιεπαγγελματισμό, γενικότερο  έλλειμμα στον κλάδο σας  και δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα αξιοπιστίας στον θεσμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι στην καλύτερη περίπτωση βαθμολογείτε με προσωπικά κριτήρια, γεγονός που δεν συνάδει με το λειτούργημά σας. Αυτά τα λυπηρά έχω να σας απευθύνω.

Γιώργος Κ

*Επιστολή αναγνώστη

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω fb για όλες τις νέες αναρτήσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

© schooltime.gr – Άρθρα αναγνωστών Facebook •Twitter •Google+