Ανδριάνα Μανίκα

Της Ανδριάνας Μανίκα

Από τη βρεφική μας κιόλας ηλικία μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τους γονείς μας από τις φωνές τους, από τους ήχους που βγαίνουν από το στόμα τους. Σε καθημερινή βάση ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ήχους, νότες και μελωδίες. Είναι παράλογο λοιπόν να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν έχει καθόλου σχέση με τη μουσική, έστω και τυχαία, καθώς αποτελεί μέσο ψυχαγωγίας, αλλά και χαλάρωσης. 

Η μουσική έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, το οποίο την κάνει και τόσο ξεχωριστή. Προσάπτει δύναμη στο άτομο που την ακολουθεί στο όμορφο ταξίδι της μελωδίας, γεμίζοντάς το αισιοδοξία και ενέργεια, δυναμώνει και γεμίζει ήθος την ψυχή. Ο παιδευτικός χαρακτήρας της είναι φανερός και στα αρχαία χρόνια, καθώς ήταν ένα από τα βασικότερα μαθήματα για τους νέους.

Βάζοντας στη ζωή μας τη μουσική, εντάσσοντάς την στην καθημερινότητά μας, θα δούμε τον κόσμο από μία πιο αισιόδοξη πλευρά, το μυαλό μας θα διευρυνθεί, οι σχέσεις με τους γύρω μας θα γίνουν πιο συναισθηματικές, ενώ ταυτόχρονα η ψυχή μας θα αποκτήσει αρμονία. Η μουσική αποτελεί τον πολύτιμο λίθο που μέσα από αυτόν ο άνθρωπος μπορεί να προσεγγίσει εκείνη τη λεπτή έννοια που ονομάζεται “ευτυχία”.

Ανδριάνα Μανίκα*

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook