Την  ικανοποίησή του εκφράζει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την απόφαση της Ιεραρχίας να αποδεχτεί ομόφωνα τα νέα προγράμματα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΕΠ:

Το ΙΕΠ εκφράζει την  ικανοποίησή του για τη σημερινή απόφαση της Ιεραρχίας που αψήφησε τις ακραίες φωνές ορισμένων κληρικών και λαϊκών και αποδέχθηκε ομόφωνα τα νέα προγράμματα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τα νέα προγράμματα σχεδιάστηκαν από την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή του ΙΕΠ και, σύμφωνα με την εντολή του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, συζητήθηκαν εκτενώς με την τριμελή επιτροπή της Ιεραρχίας.

Το προϊόν αυτού του διαλόγου, που αποτυπώθηκε σε συγκεκριμένες βελτιώσεις των προγραμμάτων, έγινε αποδεκτό σήμερα από την Ιεραρχία.  Το ΙΕΠ έχει εισηγηθεί στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την άμεση υιοθέτηση των προγραμμάτων.

→ Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω fb για τις νέες αναρτήσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

© schooltime.gr – Ροή ειδήσεων Facebook •Twitter •Google+