«Η Περίληψη / Εγχειρίδιο για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας - Δωρεάν βοήθημα»«Η Περίληψη / Εγχειρίδιο για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας»

Δωρεάν βοήθημα

Συγγραφέας: Άρης Ιωαννίδης
Έκδοση: Εκδόσεις schooltime.gr
Εκδοτική επιμέλεια: Γιώργος Β. Σκάθαρος
Έτος Έκδοσης: 2017, Ιούνιος

Περιγραφή: Εκπαιδευτικό βοήθημα για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

 

 

Κατεβάστε το βιβλίο«Η Περίληψη / Εγχειρίδιο για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας»

Η περίληψη εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εξέτασης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και όχι μόνο. Μέσω αυτής αξιολογείται ουσιαστικά η αντιληπτική και πολύ περισσότερο η αφαιρετική ικανότητα του μαθητή – τριας, καθώς καλείται  να διακρίνει το ουσιώδες από το επουσιώδες και να δημιουργήσει ένα νέο κείμενο, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απέχει και πολύ (νοηματικά) από το πρωτότυπο. Οι δυσκολίες μάλλον πολλές. Οι απορίες ακόμη περισσότερες. Όσο εύκολο εγχείρημα και να φαίνεται, μάλλον δεν είναι…

Επιχειρήσαμε, λοιπόν, μέσω του συγκεκριμένου εγχειριδίου να απαντήσουμε σε κάποια εύλογα – τις περισσότερες φορές – ερωτήματα των υποψηφίων, διευκολύνοντας με αυτόν τρόπο όσο γίνεται το έργο τους.

Άρης Ιωαννίδης

Άδειες: Το ψηφιακό βιβλίο διανέμεται δωρεάν αποκλειστικά από τον δικτυακό τόπο schooltime.gr

Αναδημοσίευση: Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του έργου (ολική, μερική ή Περιληπτική), με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ή άλλο, χωρίς τη γραπτή άδεια του Εκδότη.

Διευκρίνιση: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του ψηφιακού αρχείου σε οποιονδήποτε δικτυακό τόπο (συμπεριλαμβανομένου του δικτυακού τόπου scribd).

Τα εκπαιδευτικά βοηθήματα των Εκδόσεων schooltime.gr διατίθενται δωρεάν (αποκλειστικά μέσω του δικτυακού τόπου schooltime.gr) ως προϊόν κοινωνικής προσφοράς των δημιουργών.

Άρης Ιωαννίδης*
Φιλόλογος

Πλήρες εκπαιδευτικό υλικό για την Έκφραση – Έκθεση Λυκείου

Ο Πρόλογος, το Κύριο Θέμα και ο Επίλογος στην Έκθεση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

1. Έκφραση-Έκθεση Α’ Λυκείου, 2. Έκφραση-Έκθεση Β’ Λυκείου, 3. Έκφραση-Έκθεση Γ’ Λυκείου, 4. Υποστηρικτικό υλικό, 5. Σχεδιαγράμματα, 6. Γραμματική-Συντακτικό

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook