Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μυρμηγκοφωλιά» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που τελειώνει οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής Χαριλάου στη Βιβλιοθήκη τους.

Ο περιβαλλοντολόγος Παναγιώτης Παπαδόπουλος παρουσίασε στους μαθητές ζωντανά έντομα και αληθινά απολιθώματα εκατομμυρίων ετών, που τα παιδιά έπιασαν και παρατήρησαν από κοντά με μεγάλο ενθουσιασμό.

Οι μαθητές που παρακολούθησαν το πρόγραμμα έμαθαν:

πώς λειτουργεί μια ζωντανή αποικία μυρμηγκιών και τι μας μαθαίνει (επικοινωνία, συνεργασία, σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων)

πώς το έντομο κλαδί καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς κανένα άλλο μέσο προστασίας πέρα από το καμουφλάζ του και πώς συνεξελίχθηκε μαζί με τα φυτά

πώς απολιθώματα από ζώα που έζησαν εκατομμύρια χρόνια πριν έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα και τι πληροφορίες μας δίνουν.

Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν:  ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΝΤΟΜΑ – Μία αποικία μυρμηγκιών – Μια μικρή αποικία από έντομα κλαδιά – Ολοκληρωμένος ο κύκλος της ζωής των σκαθαριών με ζωντανά δείγματα από όλα τα στάδια ανάπτυξης (Κάμπια, νύμφη, ενήλικο).

ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ – Αυθεντικοί τριλοβίτες και αμμωνίτες πολλών εκατομμυρίων ετών, που τα παιδιά έπιασαν και  παρατήρησαν από κοντά.

Μεγάλη ποικιλία από έντομα και αρθρόποδα σε ρητίνες για παρατήρηση και εξοικείωση.

*Ολα τα έντομα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν 100% ασφαλή.

Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς της περιοχής πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα διαφόρων θεμάτων αλλά και προγραμματισμένες ξεναγήσεις μαθητών στον χώρο της.

© schooltime.gr – Ροή ειδήσεων Facebook •Twitter •Google+